6 Ekim 2010 Çarşamba

ERZİNCAN USULU KESME ÇORBALIK*ERZİNCAN ÇORBASI




Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar!!!

Erzincanın Kesme Un Çorbası çok meşhurdur....Pişirme şekli ve lezzeti bambaşkadır...Hele çorbalık hamurumuzu kendimiz kesip de hemen taze taze pişirisek tadına doyulmaz...Tuz,su ve un ile koyuca hamur yoğrulur...Ufak parçalara ayrılır..Yufkalar açılır ve şeritler kesilir,şeritler üst üste konularak araları unlanır ve bıçak ile ince ince kesilir ve kurutulur...

Bakıpta sakın çorbalık da mı kesiyorsun demeyin!!!Ben değil annem kesti,payıma düşeni de getirdi sağolsun....Banada fotoğraf çekmek kaldı...Eşimin en sevdiği çorbadır....

Erzincan Köfteli Un Çorbasının tarifi için TIKKKK.....

Köftesiz Un Çorbası için TIKKKKK....

Pişirmek ve denemek isteyenlere kolay gelsin.....

13 yorum:

  1. Canım benim bu akşam çorba varsa he
    men geleyim.Ben hiç yapmadım kesme
    ellerine sağlık.Afiyetle yersiniz inşallah öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık biz erişte diyoruz makarna olarak ve yeşil mercimekle yemeğini yada çorbasını yapıyoruz. afiyetle tüketin canım benim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bayılırım Erzincan çorbasına ellerine yüreğine sağlık çok güzel olmuştur eminim

    YanıtlaSil
  4. ablacımmsana küçük bşir sır vereyimm:)) Tuğçeciğimin ilk eve gelişinde beyaz lahana sarması yap ona emi:)) bak benden söylemesi:)) bizde annemle çorbalık yaptık yayınlayacağım inşallah bir iki güne:))

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.Çok lezzetli oluyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. evet banada eşimin ablaları yapıp yolluyor sağolsunlar çok güzel oluyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık arkadaşım annem çok keser bizde erzincanlıyız bu çorbanın tadı hiç birşeye benzemek...annem birde ayranlı çorba dediğmiz fasülye nohutla yapılanını çok yapar

    YanıtlaSil
  8. Bilirim bu hamurları..
    Biz de kışlık yaparız daha doğrusu annem keser ama çorbasını yaparım bende..
    Biz de bu çorbaya hamur çrbası denir ve yoğurtlu sarmısaklı ve de enfes olur soğuk kış günlerinde bayılırız ..
    sizede afiyetler olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  9. Gunaydin!!!!!Im Greek my name is Anthi!!!!!

    YanıtlaSil
  10. Gunaydin!!!!My name iS Anthi and Im Greek!!!

    YanıtlaSil
  11. Tatesalım ellerine sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  12. işte anadolu kadınının en güzel özelliklerinde biri.. kendi tüketeceği şeyleri zamanında hazırlaması... ben bu özelliğimizin teknolojiye yenileceğinden korkuyorum ve elimden geldiğince yaygınlkaştırmaya çalışyıroum malesef çocuklarımız cipslere abur cubura hamburger tarzı fast food ürünleri daha cazip buluyor. Ama biz ilinçli annelerin elinde herşey ... böyle kendi usullerimizle eskiden kopmadan devam etmeliyiz bence....

    aaay bi kerme için enelr yazdım aslında mesele kesme değil neler daha söylerdim de ... başınızı ağrıtmayayım siz benim ne demek istediğimi anladınız zaten...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!