Bu pazar Sebanurla beraber truf yaptık ve Tuğçenur giderken çikolata kutusuna yerleştirip yurttaki arkadaşlarına gönderdik...Pembiş şekerlemeler çok yakıştı....Betülcüğümün sayesinde truflarımız pembe oldu sağolsun....Daha önce yaptığım truf tarifimin aynısı....
Yemekvakti-Aylinden almıştım,basit ve çok lezzetli bir tarif....Bir kere daha yazayım ;
MALZEMELER:
----------------
1 paket kakaolu baton kek (isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin (ben 25 gr kullanıyorum)
1 tepeleme yemek kaşığı koyu kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
Yarım paket bitter veya sütlü çikolata yoksa 2 yemek kaşığı sarelle (tarifte yoktu ben ekledim)
1 paket vanilya
Damla Çikolata
----------------
1 paket kakaolu baton kek (isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin (ben 25 gr kullanıyorum)
1 tepeleme yemek kaşığı koyu kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
Yarım paket bitter veya sütlü çikolata yoksa 2 yemek kaşığı sarelle (tarifte yoktu ben ekledim)
1 paket vanilya
Damla Çikolata
Üzeri İçin;
-----------
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi
-----------
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
----------
Baton keki rondodan çekin...(Ben elimle ovuşturarak,ufaladım)...Sos için tencereye margarin,kakao,vanilya,çikolata,süt ve pudra şekerini koyup karıştırın,ocağın altını açın, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.İnce çekilmiş kekin içine istediğiniz malzemeyi katın (kuru üzüm,damla çikolata,kuru kayısı,ceviz ,fıstık vs.)ben sadece damla çikolata koydum...Sos biraz ılındıktan sonra kekli karışımımıza ekleyip köfte yoğurur gibi yoğurun....Dolapta 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dilediğiniz dış malzemeye bulayın....
*Ben 2 baton kek için 50 gr yağ kullandım,fazla yağı sevmediğimden....
*Sosu hazırlarken sarelle veya çikolatayı karıştırarak eritiniz...
*Çikolatanız yoksa ,sosun içine 2-3 yemek kaşığı damla çikolata ekleyip eriterek yapabilirsiniz..
Afiyet olsun!!!
Canım ellerinize sağlık yiyenlere afiyet olsun öpüyorum.
YanıtlaSilharika görünüyorlar canım.ellerine sağlık bende süt ve yağ yerine krama kullanıyorum.öyle de nefis oluyor
YanıtlaSilhem kolay ,hemde nefis görünüyor..mutlaka yapıcam..teşekkürler
YanıtlaSiltruflar çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.pembesine bayıldım ben.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor sevgili arkadaşım.özellikle pembeleri çok beğendim.ellerine sağlık diyorum.hayırlı akşamlar
YanıtlaSilbasit ama bir o kadar da şık bir tarif.. görüntü muhteşem. insan yemeye kıyamaz bitecekler diye...
YanıtlaSilharika olmuşlar canım.ellerine sağlık...
YanıtlaSilKIZLAR NASIL SEVİNMİŞTİRLER.ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilElimi uzatıp alasım geldi, çok şekerler, canlı gibi burdan da... :)
YanıtlaSilAfiyetler olsun canım..Gerçekten pembiş şekerler pek şirin durmuşlar:)
YanıtlaSilablam ikinizinde ellerine sağlık bayıldım.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuşlar.Gerçekten truf bu süslerle bir harika oluyor.Bende süt ve yağ yerine krema kullanıyorum,benim ölçüden yaklaşık 50 adet çıkıyor.
YanıtlaSilTuğçenurun yurt arkadaşı olmalıydımm !! Ellerine sağlık kankim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis bir görüntü canım afiyetler olsun
YanıtlaSilEllerine emeklerine saglik afiyetler olsun nefis görünüyor .Renk cok hos güzel görünüyor sevgiler canim öptüm.
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilHarika olmuşlar. Desenize, yurtta bayram var:)) Gençler bayılmıştır bu nefis trufflara.
YanıtlaSilellerinize sağlık,sevgiler.
Vay vay vay....Müthiş görünüyorlar.
YanıtlaSil