Tirit normalde kırmızı etle yapılırmış,ama ben hep tavuk etiyle yedim...Rahmetli babamın bir numaralı yemeğiydi...Bir ziraatçi olarak tavukları kendisi bahçemizde besler ve hafta sonları kendi elleriyle keser,temizler bize yedirirdi...Ziraat Teknisyeniydi ve bu işlerden çok iyi anlardı...O tavukların lezzeti çocukluğumda bir yerlerde kaldı...Bulamıyorum artık yok öyle lezzetli tavuklar...Ama olanlarıyla idare ediyoruz...Eşim tavuk sevmediği için ona yedirme yollarını ararken geldi aklıma....Dur tirit yapayım da belki yer dedim...Ve yanılmadım bu resimlediğim 2. yapışımdan,çok beğendi,nasıl yedi gözlerime inanamadım....Hem yapılışı çok kolay hemde bayat ekmekleriniz değerleniyor...Öncelikle 5-6 adet bageti haşlıyorsunuz...Bayat ekmekleri derin bir salata tabağına doğruyorsunuz...Üzerine tavuk suyu gezdirerek ıslatıyorsunuz...Tavuk etlerinide tiftikleyip serpiştirdikten sonra piyazlık doğranmış soğanı da üzerine serpip,tuz,karabiber,pul biber ilavesiyle servise sunuyorsunuz....Hepsi bu kadar,hadi bakalım afiyet olsun!!!
Tatesal'cım canım ellerine sağlık, birşey sorabilirmiyim? soğanlar diri kalmıyormu acaba?
YanıtlaSilöpüyorum sevgiler
tülincim süper görünüyor.ellerine sağlık.deniyim bende.
YanıtlaSilcanım beğendiğine çok sevindim birde oğlusunun ayağına olup olmadığını söylersen içim rahat edecek. Binada komsumun kızı var 24 no giyen ona giydirdimoldu ama birde yeter ama artık sen bu yemekleri yayınlıyon bende yapıyom de kilo veriyom ya canım rejimdeyken esim bayıldım diyor beni catlatıyor...Tritini hemen deniyeceğim yarın aksam daaa...Benden de sana tavsiye tavuğunu aynı özelliklerle domatez ve salca olmadan körili yap inan cok karika olyor hele birde soya sosu eklersen varya cok harika oluyor ....Birde bunu dene canım kolay gelsin
YanıtlaSilcanım benim ne güzelde olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize saglık çok güzel gözüküyor nefissssssss
YanıtlaSilkokusu buralara dustu adeta... eline saglik.. slmlar medinem
YanıtlaSilcanım llerıne sağlık göruntu muhteşem afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilTiridine Tiridine bandım
YanıtlaSilbedavamı sandın Tetasalım yapmış
hemde ne güzel yapmış ellerine sağlık birtanem çok güzel olmuş ..sevgiler...
bizim evdede özellikle ramazanda sık yapılır kalan pidelerden diğer zamanlardada yufka ile yaparım dağarcığımıza bayat ekmeklede yapılabileceğini ekledim ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım ya her gün yeni bişeyler ögreniyorum ben hiç tirit yapmadım yemedimde mutlaka deniycem sevgiler canım
YanıtlaSilharika bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSilAaahhhh beni çocukluğuma götürdünüz. Benim dedem de tiriti çok severdi ama biz buna 'Papara' diyoruz ve ilave olarak üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoryz. Ama laf aramızda ben sadece etlerinden yerdim ekmek ıslanınca pek sevmiyorum da :) Sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilyaaaa canım kaldı valla çokk severim tiriti,neyse size afiyet olsun banada görüntüsüyle yetinmek:)kocaman öpüyorum tülinim...
YanıtlaSilellerine sağlık canım bayılırım tiride:)alsam bi tabak kaçsam:))sevgiyle kal:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım bol kalorili bol lezzetli görünüyor ama ben eski halime dönmeden tadına bile bakamam
YanıtlaSilAmanın amanın amanın yandım..
YanıtlaSiltiritine tiridine tiridine bandım..
bedavamı sandım para verip aldım:))))
diye diye geldim tülincim..afiyetler olsun size..eeşinin beğenmesi ayrı bir keyif zaten..bende böyle ekmeklerimi değerlendiririm...tavuk-ekmek ikilisine alternatif çok değilmi..
birde dediğin gibi eski tavukların tadı yok şimdi..hep yavan eti saman gibi..şöyle haşlarken kokacak mis gibi çorbası tadından yinmez:)yağıda çıkar üstüne..haybora yada baybora tavuğumu derler et tavuğu vardır babamda besledi bir ara...neyse yalanmadan gideyim sevgilerimle..
titidine bandım da buradan geliyor demekki..
YanıtlaSilBende deneyeceğim. Pide daha mı iyi olur sanki.
YanıtlaSilcanım bizm memleketlerde pek bilinmez ve yapılmaz .ben ilk defa urfada yemiştim ve çok begendim.ellerine saglık sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.ama eşim tavuk yemiyor etliside aynı tarifle mi olacak?
YanıtlaSil