Çermesi armut olarak bilinen armutlardan bu sene bahçemizde ki ağaç meyve verince bende eskilere gittim,babaannem yapardı dedim anneme oda babaannen bal ile kurardı bu turşuyu dedi ama benim bala alerjim olduğu için az miktarda pekmez ve şeker ilave ederek yaptım Bakalım nasıl olacak #armutturşusu
👇👇👇👇👇
Armutları iyice yıkadım,saplarını kesmedim
5 kg lık kavanoz için
👉1,5 su bardağı sirke
👉1yemek kaşığı pekmez
İsterseniz bal koyabilirsiniz
👉1yemek kaşığı toz şeker
👉2 yemek kaşığı kaya tuzu (Kemah tuzu)
👉10 adet nohut
👉10 adet siyah üzüm
👉6-7 diş sarmısak
👉2 parça limon tuzu koydum
Hepsini yerleştirdikten sonra üzerine çıkana kadar ılık su doldurdum...Suyu demlikte kaynattım , normal suyla ılıklaştırdım ve döktüm...
1 kg lık iki kavanoz daha yaptım ,onlara yeni kapak takarak vakumladım...Sirke miktarını yarım çay bardağı olarak ayarladım...1-2 diş sarmısak,1 yem.kaş tuz, 1 tatlı kaş.pekmez,bir tutam şeker, 1 parça limon tuzu,2-3 tane siyah üzüm,3-4 tane nohut ve üzerine su ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...