Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Bu sıra güncel olaylardan pasta ve yemek tariflerine sıra gelmedi...Elmalı olan tüm pastalar bizim evde çok sevildiğinden geçen gün Elmalı Turta yapmıştım...Tarini yayınlamak bu güne kısmet oldu....
-----------------
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 eritilmiş margarin
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Ara malzemesi:
---------------
5 adet elma
6 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet elma
6 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI:
-----------
Önce ara malzemeyi hazırlayın. Bunun için; elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın. Ara malzemeniz bir kenarda soğurken keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri tel çırpıcıyla çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Bildiğimiz kek hamurundan biraz daha koyu olacak şekilde azar azar un ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra hamurdan bir topak ayırıp, kalan hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamura un ilave ederek sert bir hamur elde edin ve elmalı harcın üzerine rendeleyin. Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin...Bir bardak çayın yanında afiyetle yiyin...
Önce ara malzemeyi hazırlayın. Bunun için; elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın. Ara malzemeniz bir kenarda soğurken keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri tel çırpıcıyla çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Bildiğimiz kek hamurundan biraz daha koyu olacak şekilde azar azar un ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra hamurdan bir topak ayırıp, kalan hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamura un ilave ederek sert bir hamur elde edin ve elmalı harcın üzerine rendeleyin. Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin...Bir bardak çayın yanında afiyetle yiyin...
Tülincim eline sağlık. En sevdiğim tatlılardandır elmalı turta. Selamlar, sevgiler
YanıtlaSilÇok severiz elmalı turtayı, kızımda arada bize yapar :)
YanıtlaSilelllerine sağlık, elma çok yakışıyor hamurişlerine:))
YanıtlaSilTülinciğim ellerine sağlık canım afiyet olsun herkese sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilüzeri çıtırmı oluyor ara ya değilde direk kekin üzerine koysak malzemeyi olmazmı?
sevgiler
Canım elmaya bayılırım ellerine sağlık turta enfes öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor bir ara yapayım bunu:) sevgiler
YanıtlaSilmmmmm:)
YanıtlaSilmisss mis...
tarçının kokusu buralara kadar geldi canım:)
ellerine sağlık...
bayıldığımız bir lezzet sanırım bu hepimiznde...
gönül dolusu sevgilerimle...
Elmalı turta görüpde yorum yazmadan gitmek olurmu:)) görüntü harika tadı da nefistir eminim ellerine sağlık aifyet şifalar olsun size..
YanıtlaSilpek severim elmalı kurabiye ve turtayı ellerine sağlık canım
YanıtlaSilben de aynen böyle yapıyorum elmalı turtayı...
YanıtlaSilA Mis HIJOS LES GUSTA MUCHO LAS TARTAS DE MANZANA,LA TUYA DELICIOSA UN BESO
YanıtlaSil