17 Nisan 2011 Pazar

KEŞKEK



 Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Mis gibi keşkekle geldim bugün.....
Üzerine pul biberle yapılmış bol tereyağı...Gerçekten mükemmel bir lezzet...
Yapılışı da çok basit...Eski bir yemek keşkek ....Hatta eski düğünlerin baş yemeğiymiş....Belki şimdilerede hala vardır...Önceleri pek bilmezdim ama 2 senedir öğrendim yapıyorum....5-6 kişilik olacak şekilde tarifini veriyorum....Yarım kğ aşurelik buğday (bizdeki adı gendime) yıkanır ve düdüklü tencereye konur....İçine parça et ve kemikli et ilave edilir...Et miktarı size kalmış...Üzerini geçecek kadar su konup pişirilir....




Daha sonra kemikler içinden alınır ve tuz ,karabiber ilave edilir..Mikserle iyice çırpılır,macun haline getirilir....
Servis tabağına alınarak üzerine bol tereyağlı sosdan dökülür....Afiyet Olsun!!!
Mutlaka deneyin,harika bir lezzet....

14 yorum:

  1. Canım bayılırım keşkeğe ellerine sağlık mutlu pazarlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. köy düğünlerinin ve tüm özel günlerin vazgeçilmezi:)
    bizde köy tavuğu ile yaparlar ablacım:)
    ama ben pek hatta hiç sevmem:))
    senin o güzel ellerine sağlık ablacımm:))

    YanıtlaSil
  3. GELİYORUM YEMEĞE,BİTİRMEYİN BANA DA AYIRIN.BANA ADRESİNİ YAZARMISIN NİNEM
    SÜRPRİZ YAPACAKTIM,KİMSEDEN ALAMADIM ADRESİNİ.BOZULDU SÜRPRİZİM.MAİL ATTIM AMA BECEREMEDİM GALİBA

    YanıtlaSil
  4. EN SEVDİĞİM YEMEKLERDENDİR..İYİ HATIRLATTIN..ELLERİNE SAĞLIK ENFES GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tülin eline sağlık bizde çok seviyoruz keşkeki yapıyorum bazen
    haaa Ege bölgesinde hala düğünlerin baş yemeği olarak keşkek var canım
    afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ımm ımm bayıldım çatal çatal alasım geldi bu ne güzellik bu ne marifet ellerine sağlık canım çok güzel bayılırım keşkeke sizlere afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım hala pek çok yerde düğün yemeklerinin baştacı. egede ve iç anadoluda heryerin kendine özgü tarifleriyle var.
    çocukken hiç sevmezdim:))
    şimdi birkaçkişi var tanıdıklardan bayılıyorum onların yaptıklarınada.
    hatta bize yakın bir lokantada cuma günlerini keşkek günü yapmışlar oldukçada lezzetliydi. ben daha çok tavuklusunu yedim. etliden biraz daha hafif oluyor.

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. ET YEMEYEN BEN SADECE BU KEŞKEK İÇİN YATIYA GİDEBİLİRİM CANIM ELİNE SAĞLIK YORUM BIRAKMIYORUM HERZAMAN AMA SÜREKLİTAKİPTESİN BİLESİN MERAKLA BEKLİYORUM HERGÜN NE BECERİYLE KARŞILAŞACAĞIM DİYE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. Keskekkk, cocuklugumdan beri en sevdigim lezzetlerin basinda geliyor, ama yillardir yiyemedim valla yokki yapabilen :((
    Sizde tarifini gorunce muthis sevindim. Yalniz o etlere noldu ben pek anlayamadim? Bizim kucukken yediklerimiz tavuklu olurdu, icinden ince ince tavuk parcalari cikardi. Sizin tarifinizdeki eti karisimin icinden aliyor musunuz? Ya da nasil koyuyorsunuz icine?

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..Eşim pek sevmediğinden bende yapmıyorum.Memlekete her gidişimde anneciğim yapıyor bende afiyetle yiyorum..

    YanıtlaSil
  11. Tülin ellerine sağlık canım yalnız bazı fotoların çıkmıyor haberin oslun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. of bayılırım.bende sık sık yaparım

    YanıtlaSil
  13. bak benziyormuş yapımımız aynı en pratiğinden ben bunu neden görmedimki..Tavuklu denemiştim bende ama eminim kemikli etli çok daha güzeldir:)))

    YanıtlaSil
  14. çok güzel görünüyor.. en kısa sürede yapacağım.. görüntü muhteşem..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!