Mis gibi keşkekle geldim bugün.....
Üzerine pul biberle yapılmış bol tereyağı...Gerçekten mükemmel bir lezzet...
Yapılışı da çok basit...Eski bir yemek keşkek ....Hatta eski düğünlerin baş yemeğiymiş....Belki şimdilerede hala vardır...Önceleri pek bilmezdim ama 2 senedir öğrendim yapıyorum....5-6 kişilik olacak şekilde tarifini veriyorum....Yarım kğ aşurelik buğday (bizdeki adı gendime) yıkanır ve düdüklü tencereye konur....İçine parça et ve kemikli et ilave edilir...Et miktarı size kalmış...Üzerini geçecek kadar su konup pişirilir....
Mutlaka deneyin,harika bir lezzet....
Canım bayılırım keşkeğe ellerine sağlık mutlu pazarlar öpüyorum.
YanıtlaSilköy düğünlerinin ve tüm özel günlerin vazgeçilmezi:)
YanıtlaSilbizde köy tavuğu ile yaparlar ablacım:)
ama ben pek hatta hiç sevmem:))
senin o güzel ellerine sağlık ablacımm:))
GELİYORUM YEMEĞE,BİTİRMEYİN BANA DA AYIRIN.BANA ADRESİNİ YAZARMISIN NİNEM
YanıtlaSilSÜRPRİZ YAPACAKTIM,KİMSEDEN ALAMADIM ADRESİNİ.BOZULDU SÜRPRİZİM.MAİL ATTIM AMA BECEREMEDİM GALİBA
EN SEVDİĞİM YEMEKLERDENDİR..İYİ HATIRLATTIN..ELLERİNE SAĞLIK ENFES GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilSevgili Tülin eline sağlık bizde çok seviyoruz keşkeki yapıyorum bazen
YanıtlaSilhaaa Ege bölgesinde hala düğünlerin baş yemeği olarak keşkek var canım
afiyet olsun
sevgiler
ımm ımm bayıldım çatal çatal alasım geldi bu ne güzellik bu ne marifet ellerine sağlık canım çok güzel bayılırım keşkeke sizlere afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım hala pek çok yerde düğün yemeklerinin baştacı. egede ve iç anadoluda heryerin kendine özgü tarifleriyle var.
YanıtlaSilçocukken hiç sevmezdim:))
şimdi birkaçkişi var tanıdıklardan bayılıyorum onların yaptıklarınada.
hatta bize yakın bir lokantada cuma günlerini keşkek günü yapmışlar oldukçada lezzetliydi. ben daha çok tavuklusunu yedim. etliden biraz daha hafif oluyor.
sevgiler canım
ET YEMEYEN BEN SADECE BU KEŞKEK İÇİN YATIYA GİDEBİLİRİM CANIM ELİNE SAĞLIK YORUM BIRAKMIYORUM HERZAMAN AMA SÜREKLİTAKİPTESİN BİLESİN MERAKLA BEKLİYORUM HERGÜN NE BECERİYLE KARŞILAŞACAĞIM DİYE SEVGİLER
YanıtlaSilKeskekkk, cocuklugumdan beri en sevdigim lezzetlerin basinda geliyor, ama yillardir yiyemedim valla yokki yapabilen :((
YanıtlaSilSizde tarifini gorunce muthis sevindim. Yalniz o etlere noldu ben pek anlayamadim? Bizim kucukken yediklerimiz tavuklu olurdu, icinden ince ince tavuk parcalari cikardi. Sizin tarifinizdeki eti karisimin icinden aliyor musunuz? Ya da nasil koyuyorsunuz icine?
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..Eşim pek sevmediğinden bende yapmıyorum.Memlekete her gidişimde anneciğim yapıyor bende afiyetle yiyorum..
YanıtlaSilTülin ellerine sağlık canım yalnız bazı fotoların çıkmıyor haberin oslun. Sevgiler.
YanıtlaSilof bayılırım.bende sık sık yaparım
YanıtlaSilbak benziyormuş yapımımız aynı en pratiğinden ben bunu neden görmedimki..Tavuklu denemiştim bende ama eminim kemikli etli çok daha güzeldir:)))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.. en kısa sürede yapacağım.. görüntü muhteşem..
YanıtlaSil