30 Temmuz 2013 Salı

KAYISI KURUSU

Kayısı bol dedim ya bu sene...Bahçemdekilerden hariç, dostlarımızdan gelen hediye kayısıları da kurutarak değerlendirdim...
Fazla olgun olan kayısıları kullanmadım,çünkü kuruyunca siyah bir görüntüsü oluyor...Kayısıların çekirdekleri çıkarılır,güneşte 1 hafta kurutulur...Ara sıra ters düz edilir ki eşit kurusun...Kuru kayısının faydaları saymakla bitmiyor tabiii...
  • Yemeklerden sonra birkaç tane yendiğinde hazımsızlığı giderir...
  • Raşitizm gibi kemik hastalıklarının tedavisinde çok yararlı...
  • A vitamini deposu olmasından dolayı egzama, güneş yanığı ya da soğukta tahriş olan cilt gibi sorunlarda kuru kayısının faydası büyüktür...
  • Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasında oldukça etkisi vardır...
  • İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde kalp kaslarının iyi çalışmasında faydalıdır...
Bizim evde kayısı kuru olarak yendiği gibi komposto ve tatlı olarak da sık sık tüketilir...
Yöresel lezzetimiz Kasefe kuru kayısından yapılır...Merak edenler için tıkkkkkk

4 yorum:

  1. merhaba kayısıya hepimiz bayılırız.faydalı bir konuya değinmişsiniz çocuklarda hazımsızlık olunca sık tüketiyoruz kışın kavanozda hiç eksik olmaz sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel hiç ziyan olmayayan bir meyve
    neler yapılır neler bu kaysılarla
    kurusuylada kaysı kavurma yamanı tavsiye ederim canım
    sevgiler afiyetle yiyin inşaallah

    YanıtlaSil
  3. afiyetle tüketesin canım..
    ben de marmelat yapmak istiyorum bakalım.
    yarın pazarımızda bulabilirsem istediğim gibi kokulu kayısılar.;)
    emeğine sağlıkk..
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Tülin Hanım sizin kayısılar da çok güzel kurumuş bu yöntemle kurutulan kayısının hoşafı çok güzel oluyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!