1 Şubat 2009 Pazar

KASEFE



Erzincana özgü,kayısı kurusundan yapılan ,çok besleyici ve çok faydalı bir tatlı....Belki başkayörelerde de farklı isimlerle yapılıyor olabilir.Erzincanda hemen her evde yapılır.Eskiden sadece yemek olarak da yenirmiş.Ama şmdilerde altarnatif tatlı çeşitleri arasında yer alyor.Evet şimdi yapılışını anlatayım;İstediğiniz miktarda kayısı kurusunu yıkayıp tencereye koyuyorsunuz.Üzerine damak zevkinize göre az veya çok miktarda toz şeker koyup,suyunu da ilave ederek pişiriyorsunuz.Kayısılar iyice pişince servis tabağına alıyorsunuz.Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine gezdiriyorsunuz.Dövülmüş cevizide serptikten sonra zevkle yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN.....

KAYISI KANSERİN DÜŞMANI,MİDENİN DOSTUDUR.CİLDİNİZİ GÜZELLEŞTİRİR,

BAĞIRSAKLARA FAYDALIDIR.

3 yorum:

  1. Tatlının her türüne bayılırım ellerine sağlık canım ben hazır olan bu tabağı aldım öptüm...

    YanıtlaSil
  2. BLOGLARIMIZIN BİR FAYDASI DAHA HİÇ DUYMADIĞIM HİÇ TATMADIĞIM LEZZETLERLE TANIŞIYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM

    YanıtlaSil
  3. Bizdede çok sık yapılır bu tatlı..Ellerine sağlık..Hatta geçen hafta yine vardı..))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!