Günaydın Sevgili İzleyenlerim,Çok Kıymetli Misafirlerim!!!
Hayırlı Cumalar!!!
Güzel bir sonbahar sabahından sevgiler,selamlar hepinize...Sonbahar ılıktır,güneş yakmaz,gökyüzüne bakarken gözleriniz sulanmaz...Güneşin olduğu yerlere çıkmak istersiniz ısınmak için...Gerçi çok üşümezsiniz tatlı bir serinliği vardır doğanın...Doğa yavaş yavaş sarıya bürünürken,kışa inat açan sonbahar çiçekleri vardır...Sonu kış değilmiş gibi,donmayacakmış gibi açarlar,ömürleri kısadır aldırmazlar....Belki yeni umutlara yoldaş olurlar,belkide umutsuzluğa.....
Sabah sabah içimden gelen duyguları paylaştım sizlerle...Fotoğraf kuru fasulye sen ne diyorsun arkadaş dediğinizi duyar gibiyim...Ne alaka değil mi?
Neyse;fasulyenin faydalarını saymama gerek yok sanırım,sağlık deposu,sindirim dostu....
Sıklıkla parça et ile yaptığım kuru fasulyeyi bu sefer kıyma ile pişirdim,lezzeti süper oldu...hafif acılı...
Kuru fasulyeyi pratik olsun diye düdüklüde pişirmeyi adet edindinmiş bir kadınım...Aslında normal tencerede kısık eteşte, tıkır tıkır pişirmek lazım ya ben zamandan tasarruf ediyorum...Genelde akşamdan suya koyduğum fasulyeyi yıkayıp direk yemeğe dahil ederdim ki bu safer akşamdan ıslatmadığımdan ,1 saat kadar suda beklettim ve az suda bir çay kaşığı karbonat ile hafif haşlayıp sonra pişirdim...Karbonat gaz yapmaması için...Tarifim klasik;
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı kuru fasulye
- 4-5 yemek kaşığı kıyma
- 1 büyük baş soğan
- 1 büyük domates
- 2-3 adet sivri biber -1 adedi acı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- karabiber,tuz
Yapılışı:
- Bir baş soğanı sıvı yağda soteleyip,kıymayı ekleyin ve kavurun...
- Sonra doğranmış sivri biberleri karıştırın...
- Domates ve salçaları da ekledikten sonra fasulyeleri de koyup biraz karıştırın...
- Suyunu ,karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra pişmeye bırakın...
- Düdüklü tencere 20 dakikada hazır olur...
Afiyet Olsun!!!
*Yanında pirinç pilavı,soğan salatası ve turşu ile servis yapın....
kuru fasülye yemeklerin babasıdır:))))
YanıtlaSilEllerine sağlık soğanda yanında bir başka güzellik katmış.Berra'nın en çok sevdiği yemek.Mesajın için çok teşekkür ediyorum.Hayırlı Cumalar.
YanıtlaSilHayırlı cumalar, kıymalı kuru fasülyeyi biz de çok yaparız. Eminim çok leziz olmuştur.
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
hayırlı cumalar tülin,cim..
YanıtlaSilharika görünüyor yemeğin.:)
tam kıvamında..
suyu,rengi,ahengi..
çokk hoşş çookk...
ellerin dert görmesin..
öpüldün ki..
:)
Misss misss canım ellerine sağlık bayılırım turşuyla:)))Hayırlı cumalar öpüyorum...
YanıtlaSilellerine sağlıkk canım istedim bene haftasonu erkeklerime yapayımmm bariiiii zira en sevdikleir yemek pilav üstü kuru
YanıtlaSilsevgilerışıl
kuru fasulye oldumu daha birşeye de gerek yok. eline emeğine sağlık. sevgilerimle
YanıtlaSiltülin abla henüz soğanlı kebabı yapmadım ama ayvalı tatlını denedim.teşekküre geldim.çok güzeldi.blogumda paylaştım.
YanıtlaSilHello, very professional high level blog! thank you for sharing. Because of good writing, and I learned a lot, and I am glad to see such a beautiful thing. Sorry for my bad English. ?
YanıtlaSileline sağlık çok güzel kıvamlı görünüyor bende düdüklüde yaparım düdüklüde fasulye iyice özünü döker kıvamlanır
YanıtlaSiltencerede fasulye tek tek ayrı ayrı duru bi suyun içinde kalırya onu hiç sevmem işte
seninki süper görünüyor tam sevdiğim halde
sevgiler