Fasulye Mıhlası diyoruz biz bu yemeğe,farklı yörelerde farklı isimle anılabilir...İşin aslı yumurtalı fasulye kavurması... Fasulye boyuna boyuna kesilerek inceltilir ve bu işleme de civil yapmak denir...Civil doğranan taze fasulye kışın kullanılmak üzere kurutulur...Kurutulmuş fasulye bir miktar haşlanarak yemek yapılır...Daha öncede burada yayınlamıştım...Ben kurutulmadan taze iken daha çok seviyorum...Görmüş olduğunuz lezzet taze fasulye mıhlası...
Bizim usule göre işte tarif;
Malzemeler:
- 1/2 kğ taze fasulye (civil kesilmiş)
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 adet yumurta
- tuz,karabiber,pul biber
- limon
Yapılışı:
- Civillenmiş olan fasulyeye üzerine çıkmayacak kadar su konularak tencerede haşlanır.
- Daha sonra süzgece dökülerek süzülmesi sağlanır...
- Diğer tarafta bir baş soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur...
- Salça ilave edilerek karıştırılır...
- Süzgeçte süzülmüş olan fasulyeler iki avuç içinde sıkılarak kavrulan soğana ilave edilir ve arıştırılır...
- Tuz ve karabiber ekilir....
- Tencerenin kapağı kapatılarak biraz daha pişmesi sağlanır...
- Sonra yumurta kırmak üzere tencere içinde fasulyeden kaşıkla gözler açılır ve o gözlere birer yemek kaşığı sıvı yağ dökülür...Biraz kızınca üzerine yumurta kırılır.
- Fazla yumurtalı sevmeyenler 1-2 yumurtayı çırpıp açılan gözlere dağıtabilirler....
- Piştikten sonra servis yapılır...
- Arzuya göre üzerine limon sıkılarak yenilebilir...
Afiyet Olsun!!!
Çok severim üzerinede yoğurt ama evde benden başka yiyen yok..
YanıtlaSilYapmasamda cok yedim iyi bilirim :)))
YanıtlaSilFasulyenin en hafif ve en sevdiğim hali bana göre :) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBlogumda mis kokulu bir çekiliş düzenliyorum,sende katılırsan sevinirim.
http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/08/aishas-bazaardan-hediye-paketi-kazanmak.html
Selamlar,Sevgiler..
bayılırımmmm daha dün komşumla bunun muhabbetini yaptık çok nefis oluyor diye:))
YanıtlaSilafiyetler olsun.
yapmayanlar varsa hemen denesin derim.
Ben de çok severim bunu, kolaydır hem de lezzetli. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil