Bulgurun her türlüsünü çok severim ama kısır ilk sırafa yer alır...
Herkesin kısır tarifi farklıdır,kimisi soğanı kavururarak yapar #konyausulü veya #hatayusulü kimisi #çiğden
Ben #kısır yaparken kuru soğanı çiğden severim,arzuya göre yeşil soğanda doğranabilir...
👉3su bardağı bulgur
👉ıslatacak kadar kaynar su
👉1 baş soğan
👉1yemek kaşığı biber salçası
👉1yemek kaşığı domates salçası
👉1su bardağı zeytinyağı
👉1yemek kaşığı kırmızı toz biber
👉2-3 emek kaşığı tuz
👉1 tatlı kaşığı karabiber
👉1 tatlı kaşığı kimyon
👉1 tatlı kaşığı pul biber
👉iki salatalık
👉iki domates suyu süzdürülmüş
👉maydanoz,dereotu,yeşil soğan
👉marul
Bulguru demleyip,salçaları ve küçük doğranmış kuru soğanı koyup iyice karıştıralım,baharatları ve tuzu ekletelim,sebzeleri küçük foğraualım domatedi en son koyalım...Karıştırıp ,zeytinyağı ilave edelim...
Mmm kısır bizim kırmızı cizgimizdir ellerine sağlık
YanıtlaSil