Günaydın Kıymetli Takipçilerim...
Eylül ayı ile birlikte kış hazırlıkları serüveni içerisine girmiş bulunuyorum...Eminim sizlerde de aynı telaşlar var...Dondurucular dolmak üzere...Bugün Kapya Biber ile harika bir turşu tarifi ile geldim...Közlenmiş haliyle de çok güzel oluyor ama ben en çok bu şekilde seviyorum...
Tarifimiz Şöyle;
Kapya biberleri yıkayıp,ayıklayıp doğrayalım...Tencereye 1 bardak zeytinyağı,1 bardak su ve 2 bardak üzüm sirkesi koyalım...kaynamaya başlayınca biberleri ekleyelim....
2 yemek kaşığı kaya tuzu atalım...1 baş sarmısak ve yarım demet doğranmış maydanoz ilave ederek biberler iyice pişinceye kadar pişirelim...sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp, sıkıca kapaklarını kapatarak ters çevirelim...yerken enfes bir lezzetin tadına varalım...şiddetle tavsiye ederim...mutlaka deneyin...
Şen ve Esen Kalın...Mutfağınız bereketli, işiniz bol olsun...
Deneyeceğim bakalım. Kapya biberi çok severim.
YanıtlaSilbayılırım kapya turşusuna ama kendim hiç yapmamıştım,bunu muhakkak deneyeceğim
YanıtlaSilsevgiler😋😋
canım şimdi bunu denemek istiyorum,kaç kilo kapya kullandın yazabilir misin acilll😋😋😋
SilKusura bakmayın yeni gördüm mesajı, 2kg kapya biber kullandım...
SilBeklemesi gerekiyormu yoksa hemen yiyor muyuz tarifinizi yaptım ama ne zaman yemeye hazır bilmiyorum 😅
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHemen yiyebilirsiniz,afiyet olsun
Sil