Doğrama Turşu Tarifi Soranlar İçin Yaptım...
Yarım kg. ince biber doğranır,yarım demet maydanoz,7-8 diş sarmısak,1su bardağı sirke,3-4 adet rendelenmiş domates,2 yemek kaşığı kaya tuzu...hepsini karıştırıp kavanozlara yerleştirin...tam doldurmayınki ekşince taşmasın..Afiyet olsun
Yapması pratik yenmesi kolay çabuk olan bir turşu.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Güloanne,senin turşuların da çok güzel olur...
SilAğzını kapatıyor musunuz acaba?Bir de dışarda mı saklıyorsunuz?. Şule
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilAğzını kapatıyor musunuz acaba?Bir de dışarda mı saklıyorsunuz?. Şule
YanıtlaSilEvet kavanozu tam doldurmadan biraz boşluk bırakarak kapağı kapatıyorum ve dışarıda saklıyorum ki ekşisin,buzdolabına koyarsanız ekşimez,boşluğuda ekşime payı olarak bırakıyorum,kolay gelsin Şulecim...
SilTeşekkür ederim,ellerinize sağlık ben de yapacağım
YanıtlaSil