Günaydın Kıymetli Takipçilerim!!!
Her yıl olduğu gibi bu yılda bahçemizde kayısılar oldu şükürler olsun...Yine kayısı reçeli yaptım...Her ne kadar da reçel zararlı densede yinede kahvaltıların olmazsa olmazı bizler için...Fazla tüketmedikten sonra bir sıkıntı yok,abartmadan dozajında...
Güzel bir kahvaltı masasında reçel bulunmalı değil mi?
Ortadaki reçelliklerim...
Ve Gelelim Kayısı Reçeline...
Tarifimiz Şöyle;
Malzemeler:- 1 kğ kayısı
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 2-3 parça limon tuzu
Yapılışı:
- Öncelikle kayısıları bir güzel yıkayıp,çekirdeklerini ayırın...
- Tepsiye dizerek bir gün güneşte bekletin...
- Sonra şerbetini kaynatın biraz katılaşınca kayısıları içine atın ,kaynasın...
- 15-20 dakika sonra limon tuzunu da atarak bir iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın...
- Ben tencerenin üzerine tülbent geçirip güneşte bekletiyorum daha güzel katılaşıyor ve güneşin şifasını alıyor...
- Daha sonra kavanozlara doldurup,kaldırın...
Afiyet Olsun!!!
elinize sağlık...
YanıtlaSilAfiyetle tüketin ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım sağol..
Sil