*O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti, Mü’minler de (onlardan) her biri Allah’a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı.”Onun (Allah’ın) peygamberlerinden hiç birini diğerlerinin arkasından ayırmayız (hepsine inanırız), dinledik, (kabul ettik) emrine itaat ettik, Ey Rabbimiz, mağfiretini isteriz. Son varışımız ancak sanadır” dediler.
*Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez. Herkesin kazandığı hayır faidesine, yaptığı şer kendi zararınadır. “Ey Rabbimiz, unuttuk, yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme. Ey Rabbimiz, bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme, Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma. Bizden sadır olan günahları sil, bağışla, bizi esirge. Sen mevlamızsın bizim. Artık kafirler ruhuna karşı bize yardım et.”AMENERRASULÜ (Bakara Suresi Son İki Ayet-i Kerimesi)
Bu ayeti kerimeler hakkında Resulü Ekrem buyurdu:“Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdi.Allah mahlukatı yaratmazdan iki bin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdı.Kim gece yatsı namazından sonra o iki ayeti okursa gece ibadetinden ona kafi gelir.”
Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu:“Kim Sure-i Bakara’nın son iki ayetini geceleyin okursa,onlar , ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder.”
Hepimiz ezberleyelim ve okuyalım,cumanın bereketi ve ihsanı üzerimize olsun kıymetli izleyenlerim,hayırlı cumalar...
Bugün sizlere mink güveçlerde tavuk söte ve patatesli bulgur pilavının tarifini yazacağım...
Tavuk söte hepimizin bildiği gibi kuşbaşı doğranmış tavukdan yapılıyor...
Malzemeler:
- Yarım kg kuşbaşı tavuk
- 1 baş soğan
- 2-3 diş sarmısak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- pul biber,karabiber,tuz,az kekik
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Sıvı yağda soğan kavrulur ,biberler eklenir ve tavuklar ilave edilerek karıştırılır...
- Tencerenin kapağı kapatılarak tavuk suyunu salıp da kızarmaya başlatıncaya kadar pişirilir...
- Daha sonra doğranmış sarmısaklar ,domates ve salçalar eklenerek kavurmaya devam edilir...
- Bir miktar su ilave edilerek,baharatlar ve tuz eklenir...
- Tam pişmeden minik toprak güveçlere paylaştırılarak üzerine bir dilim domates konularak fırına verilir...
- İyice kızardığında fırından alınır,afiyetle yenir...
- Arzuya göre üzerine kaşar rendesi döküp tekrar fırınlayabilirsiniz...
Patatesli Bulgur Pilavı da şöyle;
Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- 2 orta boy patates
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığından az domates salçası
- Az sıvı yağ ve üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz,karabiber
Yapılışı:
- Patatesler soyulup küp küp doğranır.
- Soğan yemeklik doğranıp az sıvı yağda kavrulur...
- Salça ilave edilir,karıştırılır...
- Daha sonra patatesler eklenip hafif kavrulur ve bulgur eklenerek karıştırmaya devam edilir...
- En son üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek pişirilir...
- Tuz ve biber oranı arzuya göre ayarlanır...
- Pilav piştikten sonra küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır ve pilavın üzerine gezdirilir...
- Bu pilav tek başına yanında bir kase cacık veya bir bardak ayranla güzel bir öğün olur...
Afiyet Olsun !!!!
Mis gibi bir ögün olmus....En sevdiklerimizden hepside.Güvecte pisince dâha bir lezzetli olmustur tavuk...Doyurucu saglikli lezzetli..Ellerine saglik Tülincigim..Dualarina katiliyorum,amin..
YanıtlaSil