12 Kasım 2013 Salı

TAVUK TAŞLIĞI ÇORBASI

Tavuk Taşlığı Çorbası sık yapılan bir çorba değildir evimizde ama çok lezzetli bir çorba mutlaka denenmeli...
Tavuğu hiç yemeyen eşim bile et sanarak yiyor laf aramızda...
Daha önce yaptığım çorba burada

   Malzemeler:
  • YarıM kg tavuk taşlığı-haşlanmış
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu
  • 3 diş dövülmüş sarmısak
  • 3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz,karabiber
  • Üzerine sos için;2 yemek kaşığı sıvı yağ,pul biber,nane
  Yapılışı:

  • Tereyağında 2 yemek kaşığı unu kavurun ve üzerine soğuk su dökerek çırpma teliyle karıştırın...
  • Haşlanmış olan tavuk taşlıklarını minik minik doğrayın ve kaynadıktan sonra çorbaya ilave edin..
  • .Diğer tarafta 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı su ,yarım limon suyu ve bir yumurta sarısını çırpın...Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin ve sürekli karıştırın.
  • Tuz,karabiber ekleyin...Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın...
  • Üzerine sıvı yağ,pul biber ve nane ile sos hazırlayın, servis ederken gezdirin....
  • Sarmısağı dövün ,bir kasede elma sirkesi ile birlikte karıştırın....Çorbaları servis ettikten sonra isteğe göre az veya çok üzerlerine ekleyin...   
  • Yalancı işkembe çorbası da diyebiliriz bu çorbaya...                      
       
          • Afiyet olsun!!!!      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!