Hemen ıyyyy tavuk taşlığı mı demeyin!!!
Durun hele bir anlatayım,deneyin ve o zaman karar verin!!!
Rahmetli babam tavuğu ve hemen tüm azalarını çok severdi ...Biz küçükken tavuğu kendisi keser,pişirirdi ...Artık öyle lezzetli tavuklar yok....Tavuk taşlığını çok severdim o zamanlar...O zaman bu zaman bir kere bile yemedim tabiii 20 yıldır evli olduğumu düşünürsek...Tavuğu parçalanmış olarak alıyoruz,genellikle baget veya talex olarak....Taşlık,ciğer falan onlara ıyyyy diyoruz.....Yani diyordum...Geçen gün markette tabaklanmış şekilde görünce dayanamadım alıp da bir deneyeyim dedim....Ama evdekilere söylemedim hele eşim hala bilmiyor....Bir güzel yıkadım ve haşladım...Tadına baktım harikaydı,çok beğendim,etten farkı yok....Bunu evdekilere nasıl yedirebilirim diye düşündüm ve çorba yapmaya karar verdim....İşte tarifi;
MALZEMELER:
-----------------
Yarık kg tavuk taşlığı-haşlanmış
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
3 diş dövülmüş sarmısak
3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz,karabiber
Üzerine sos için;2 yemek kaşığı sıvı yağ,pul biber,nane
YAPILIŞI:
-----------
Tereyağında 2 yemek kaşığı unu kavurun ve üzerine soğuk su dökerek çırpma teliyle karıştırın...haşlanmış olan tavuk taşlıklarını minik minik doğrayın ve kaynadıktan sonra çorbaya ilave edin...Diğer tarafta 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı su ,yarım limon suyu ve bir yumurta sarısını çırpın...Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin ve sürekli karıştırın.Tuz,karabiberekleyin...Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın...Üzerine sıvı yağ,pul biber ve nane ile sos hazırlayın....Servis ederken gezdirin....Sarmısağı dövün ,bir kasede elma sirkesi ile birlikte karıştırın....Çorbaları servis ettikten sonra isteğe göre az veya çok üzerlerine ekleyin...Afiyet olsun!!!! (Bir bakıma yalancı işkembe çorbası diyebiliriz....)
Dipnot:Ama mutlaka deneyin!!!!!
14.05.2010
ananem yapardı rahmetli.mangalı da güzel olur çorba halini ilk defa duydum gördüm
YanıtlaSilbizim evdeki herşeyi yemeyen kocamdan da ben ne çekiyorum onu yemem bunu yemem :)
YanıtlaSilbunu ben en iyisi göğsüyle yapayım tavuğun :)
Bizde cok tavuk yeriz....
YanıtlaSilTaslicalarim var, corbasini hic yapmadim...
esim mutlaka cok sever...
yapmam lazim mutlaka...
Ellerine saglik...
Selam:) ben bunu mutlaka deniycem. Kelle, paça , işkembeye bayılırım bu da onlar gibi çok hoş bişeye benziyor hatta markete gidicem şimdi varsa hemen alıp yapıcam.
YanıtlaSilRahmetli dedem fırın sobasında yapardı biz torunlarıda bayıla bayıla yerdik:)
YanıtlaSilAma dediğin gibi yemeyeli yıllar oldu eminimki güzel olmuşturn elelrine sağlık canım...
BEN ÇOK LEZİZ OLACAĞINA GARANTİ VEREBİLİRİM ... SAOĞAN VE BİBERLE KAVRULMUŞ HALİDE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilAyy bayılırım görünce inanamadım okurken işkembeye benzer diye düşünürken altta yazmışsın benzediğini çok severim haşlayıp kızartmasın yemeyi bi de böyle deniycem sen yapmışsan mutlaka mikemmeldir.
YanıtlaSilTavuk sevmeyen eşim çorbayı bayılarak yedi hele et yemeyen kerem oda 2. kaseyi istedi...
YanıtlaSilcanım tam ablamlık oo böyle yemeklere bayılır bende bı okadar uzagımdır.ellerine saglık canım yapılan herşey çok güzel olur. sevgiler...
YanıtlaSilTülin Hanım annemde bize yapardı. Şimdiki gibi tavuklar parçalanmış ayrı olmadığı bütün alındığı zaman içinden çıkan taşlık yürek ve ciğeri kullanarak çok güzel limonlu şehriye çorbası yapardı.Tarifiniz görünce o günler aklıma geldi. Eski tatları arar olduk artık.Elinize sağlık.İzmirden sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık ben et konusunda ayrım yapmam ve taşlığıda severim ben sotesini yapıyordum bunu bir deneyeyim merak ettim.
YanıtlaSilgüzel bir haftasonu diliyorum canıma sağlıkla geçmesi dileğiyle
Tavuk taşlığını ben de severim. ıııyy denir mi hiç? Mis gibi olur. Ama çorba sevmiyorum ilginçtir :) Taşlığı kavurup domates, biberle harmanlayıp pişiriyoruz.
YanıtlaSilBende tavuğu çok severim ama taşlık yemedim. Çorba değişik olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım, senden bir ricam var ben bahar şalından başladım yarıya geldim ama bir kenarda uçtaki hariç kaç motif olacak ip yetmiyecek diye kaldım öyle biraz motif biraz kafes ilerliyorum.
YanıtlaSilturkuaz renkte yapıyorum aynısı olacak senin şalın:))) bu renkten benzer birşal örmüştüm kardeşim beğenince şal ingiltereye gitti.
haber bekliyorum canım. güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgiler öpüyorum
Ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor. Bizde mantarlı kavurmasını sık yaparız çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Emeklerine sağlık canım nefis görünüyor. 4-5 site var hırsızlık yapan hepsini şikayet etmek lazım. Değil el emeklerini günlük yazdığım guygu ve düşüncelerimi bile çalmışlar. Böyle siteleri sırf para kazanmak ve reklam vermek için açıyorlar. Şu bot.lar otomatik olarak çalıyor diye biliyorum ben.
YanıtlaSilben yokkene neler olmuş tülinimin yazılarını çalmış pis hırsızlar bilirim inana evimden eşyam çalınsa daha az dokunur insana. üzme canım nolur kendini almışsın önlemlerinide inşallah bi daha yaşamassın yaşamayız. taşlık olayına gelince valla sen yaptın deneyin diyorsunya denerim ben bunu. ağzıma sokmadım tavuk sakat atı. ama söz deniycem. öpüyorum canım seni kocaman.
YanıtlaSilfotoğrafta güzel görünüyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık eminim çok lezzetlidir
canım denedim ve çok beğendik. çorba serisine bir tarif daha katıldı teşekkürler.
YanıtlaSilAyıla bayila yiyoruz.eşim 20 sene önce yemiş. Son 2-3 senedir yapıyorum.en sevdiğimiz çorbalardan biridir.biz sarimdaksiz tuketiyoruz.ama misafirlerin sarımsaklı sirkeli de yediler beğendiler.çok leziz
YanıtlaSilAfiyet olsun kıymetli takipçim,beğenmenize çok sevindim...
Sil