Osmanlıdan günümüze ramazanların vazgeçilmezi güllaç evimin hanımlarının favori tatlısı...
Evimin beyleri tadına bile bakmazlar...
Gül suyu ile lezzetlenen tatlımız hem kolay hemde hafif...
Malzemeler:
- 9 adet güllaç yaprağı
- 1,5 lt. süt
- İri dövülmüş fındık (File fındık olursa daha güzel olur)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- İsteğe göre gül suyu (2 yemek kaşığı)
- 1 pkt.vanilyalı puding
- Puding için 3 su bardağı süt
Yapılışı:
- Süt ve toz şeker bir tencereye alınıp kaynara çıkarken altı kapatılır ve hafif ılımaya bırakılır....
- Puding tarifine göre pişirilir,ılımaya bırakılır...
- Güllaç yaprakları derin bir tepsiye tek tek alınarak üzerine ılınan sütten dökülerek ıslatılır...Her yaprağa ayrı ayrı bolca süt dökülür...
- Ilınan pudingden 2 kat arayla kaşıkla yayılır...
- Ara kata dövülmüş fındık serpilir...
- Tüm yapraklar bitinceye kadar işlem devam eder...
- En üste puding dökülmez ara katlarda kalması gerekir...
- Sonra buzdolabında 1-2 saat soğutulur...
- Servis yapmadan önce üzeri arzuya göre süslenerek,afiyetle yenir...
- Süt fazla sıcak dökülmemelidir çünkü güllaç yaprakları hamurlaşır ve rengi bembeyaz olmaz...
- Gıda tüzüğüne uygun olarak alınan gül suyundan istenirse 2 yemek kaşığı gezdirilir...
Afiyet Olsun!!!
Soğuk soğuk ramazan sofrasına ne kadar da yakışır,elinize sağlık.
YanıtlaSilhiç güllaçsız ramazan olur mu :=)ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilben hala ramazan için aldığım güllacı yapamadım.Ama o kadar yedim ki orda burda ... hatta seninkindende aldım haberin olsun :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık denemek lazım mutlaka lezzetli olmuştur
YanıtlaSil