22 Temmuz 2013 Pazartesi

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Osmanlıdan günümüze ramazanların vazgeçilmezi güllaç evimin hanımlarının favori tatlısı...
Evimin beyleri tadına bile bakmazlar...


Gül suyu ile lezzetlenen tatlımız hem kolay hemde hafif...

   Malzemeler:
  • 9 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 lt. süt
  • İri dövülmüş fındık (File fındık olursa daha güzel olur)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre gül suyu (2 yemek kaşığı)
  • 1 pkt.vanilyalı puding
  • Puding için 3 su bardağı süt
   Yapılışı:
  • Süt ve toz şeker bir tencereye alınıp kaynara çıkarken altı kapatılır ve hafif ılımaya bırakılır....
  • Puding tarifine göre pişirilir,ılımaya bırakılır...
  • Güllaç yaprakları derin bir tepsiye tek tek alınarak üzerine ılınan sütten dökülerek ıslatılır...Her yaprağa ayrı ayrı bolca süt dökülür...
  • Ilınan pudingden 2 kat arayla kaşıkla yayılır...
  • Ara kata dövülmüş fındık serpilir...
  • Tüm yapraklar bitinceye kadar işlem devam eder...
  • En üste puding dökülmez ara katlarda kalması gerekir...
  • Sonra buzdolabında 1-2 saat soğutulur...
  • Servis yapmadan önce üzeri arzuya göre süslenerek,afiyetle yenir...
  • Süt fazla sıcak dökülmemelidir çünkü güllaç yaprakları hamurlaşır ve rengi bembeyaz olmaz...
  • Gıda tüzüğüne uygun olarak alınan gül suyundan istenirse 2 yemek kaşığı gezdirilir...
                                           Afiyet Olsun!!!

4 yorum:

  1. Soğuk soğuk ramazan sofrasına ne kadar da yakışır,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hiç güllaçsız ramazan olur mu :=)ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ben hala ramazan için aldığım güllacı yapamadım.Ama o kadar yedim ki orda burda ... hatta seninkindende aldım haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık denemek lazım mutlaka lezzetli olmuştur

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!