Hayırlı Akşamlar Kıymetli İzleyicilerim!!!
Palamut ve Levreğin bol olduğu şu günlerde biz tercihimizi hamsiden yana yaptık...Daha doğrusu oğlum öyle istedi...Hamsiyi yemek daha kolay geliyor ona...
Bende sebzeli olarak hazırlayıp,fırında kızarttım...
Herkese tavsiye ederim...
Balıklardan çok patatesleri yedik dersem yalan olmaz...
Balığı şöyle tarif edeyim;
Malzemeler:
- 1 kg ayıklanmış hamsi
- 4-5 adet orta boy patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 baş kuru soğan
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 adet limon
- tuz,karabiber
Yapılışı:
- Balıkları iyice yıkayıp,üzerine ince tuz dökerek ovup tekrar yıkayıp süzmeye bırakın...
- Tepsiye önce minik doğranmış bir adet domatesi dizin...
- Diğer taraftan patatesleri soyup,yıkayıp kalın halkalar halinde doğrayıp,üzerine bir miktar sıvı yağ ve tuz dökerek domateslerin üzerine yerleştirin...
- Domates koymamın sebebi kızarırken sebzelerin tepsiye yapışmaması...
- İri doğranmış biberleri de dizin..(Acı biber de kullanabilirsiniz)...
- Süzülmüş olan balıkları ayrı bir kapta mısır unu ve tuz ile iyice karıştırın ,halka halka doğranmış 2 baş soğanla harmanladıktan sonra tepsinin en üstüne sıralayın...
- Üzerine bir miktar sıvı yağ ve bir limon suyu gezdirdikten sonra fırına sürün...
- Balıklar nar gibi kızardığında çıkarıp,sıcak sıcak servis yapın....
- Bol limon sıkarak afiyetle yiyin...
Yanında bol salata ve turşu olmazsa olmaz...
* Balık yerken yanında patates olması boğaza kılçık takılması durumunda çok faydalı oluyor...Özellikle küçük çocukları olanlar bunu denesinler derim....
* Hamsinin bel kemiklerini hiçbir zaman çıkarmam beraber yeriz...Zira asıl fosfor ve çinko oradaymış yazmadan edemedim....
Şen ve Esen Kalın, İyi Akşamlar!!!
Uff... Sabah sabah bak nasıl canım istedi şimdi. Üşenmeyeyim de yapayım bari. Hiç sevmem aslında yemek yapmayı ama sizin tarifleri okuyorum ara sıra:))
YanıtlaSilharika görünüyor teşekkürler.
YanıtlaSilBalıkla patates yaparım bende ..Haklısın,patatesler daha lezzetli olur:))Ellerine sağlık:)Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSil