Merhabalar Kıymetli Ziyaretçilerim,Dostlarım!!!
Havaların giderek soğumaya başladığı şu günlerde özellikle akşam yemeklerinde çorba vazgeçilmezimiz oluyor değil mi? İster yoğurtlu,ister salçalı,ister sade....yani nasıl olursa olsun ille de çorba olsun diyoruz...
Bu çorba yine benim doğaçlamalarımdan biri...
Bulguru çok sevdiğimden her yerde kullanmaya çalışırım...Bu sefer çorbaya denk geldi...Tarifimiz şöyle;
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase haşlanmış,didiklenmiş et
- 3 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı su
- 2 kase çırpılmış yoğurt
- 1/2 çay bardağı ince bulgur
- 1 yumurta sarısı
- Tuz,karabiber
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığından az pul biber
Yapılışı:
- Unu 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun...
- Üzerine et suyunu ve normal suyu dökerek iyice karıştırın...
- Kaynayınca bulguru,tuz,karabiberi, haşlanıp,doğranmış parça etleri atın...
- 15-20 dakika kaynadıktan sonra 1 yumurta sarısı ile iyice çırpılmış yoğurdu yavaş yavaş ilave edin...
- Sürekli karıştırın ,kaynamadan ocağın altını kapatın...
- Üzerine yağda kızdırdığınız naneyi dökerek servis yapın...
AFİYET OLSUN!!!
YanıtlaSilTülincim ellerine sağlık çok değişik bir çorba olmuş.Afiyet, şifa olsun
eline sağlık canım
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çorbaya asla dayanamam öpüyorum...
YanıtlaSilBence de nasıl olursa olsun ille de çorba olsun:)Helede evde çocuk varsa.Bulgur sever biri olarak tadını tahmin edebiliyorum.Fikrine,ellerine sağlık:)Hayırlı akşamlar:)
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar
iyi aksamlarr:)))
YanıtlaSilellerinize saglikkkk çok guzel
gorunuyo , hele ustundeki cok
gusel duruyo
bana da beklerim
www.fraise-framboise.blogspot.com
ELLERINE sAGLIK CANIM AFIYET OLsUN:
YanıtlaSil