Dün akşam eve gittiğimde küçük kızım dün hazır olarak aldığımız profiterollerden yiyordu.Bana "hergün yesem başka hiçbir yemek yemem ama bunlar pekde güzel değil anne "dedi....Tabii anne hemen faaliyete geçti....Daha önce tarifini verdiğim burada profiterolü yapmaya başladım....İlk etapta çok acele ettiğimden yumurtaları sıcak olarak eklemiş olmalıyımki pek kabarmadılar ama lezzet harikaydı,yemekten sonra birer ikişer midelere indirildi...Az geldi kızlara sanki "anne bu kadarmı "dediler.Gerçektende profiterol yapmak kolay mesele değil ve sayı olarak az oluyor...daha sonra kolları sıvayarak yeniden bir tepsi daha yapmak için mutfağa gittim ve gece yarısına kadar da çıkamadım...
Çayın yanında hadi kızlar yeniden yaptım gelin yiyin dedim ama pek nazlandılar,doydular haliyle.Ama uzunca bir süre daha ekler pasta istemezler benden...İtiraf edeyim 2. tepsi muhteşem oldu.Püf noktası yumurtaları hamur iyice ılınınca kırmak ve mikserle çırpmak,bende yeni keşfettim mikseri....Sonra hamura elle şekil vermektense suya batırılmış kaşıkla cevizden büyük parçalar halinde alarak direk tepsiye dökmek çok daha güzel olmasına yardımcı olacaktır...
Tarifi bir kere daha yazayım;
---------------------
100 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
1 tutam tuz
1 çorba kaş.şeker
YAPILIŞI:Margarin eritilir, sonra içine su ilave edilir. Daha sonra da un eklenip hızlı hızlı karıştırılır. Karışım hamur haline gelince, ocaktan alınır. Yumurtalar tek tek eklenip hamura yedirilir.Hamurdan cevizden büyük bir parça ele alınarak bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilir ,kaşık ara sıra suya batırılmalıdır veya bir kaseye su koyarak elinizi batırıp öyle de şekil verebilirsiniz. Sıcak fırında pişirilir.Pişerken fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır ki hamur sönmesin. Hamurun üstü kabuklaştığında fırın kapatılır ancak fırının içerisinde soğuyana kadar bekletilir.
Muhallebisi: 1/2 kğ süt, vanilya, 3 kaşık un, 4 kaşık şeker,1 yemek kaşığı tereyağı pişirilir.Muhallebi soğuduktan sonra ağız kısmı kesilen hamurların içlerine doldurulur.
Üstünün sosu: 7 kaşık şeker, 3 kaşık kakao, 1 kaşık nişasta, 2 bardak süt birlikte pişirilir.Soğuduktan sonra profiterollerin üzerine dökülür. Arzu edilirse hazır çikolata sosu da pişirilebilir...Ondan sonrada afiyetle yenir....Kolay gelsin....
Üstünün sosu: 7 kaşık şeker, 3 kaşık kakao, 1 kaşık nişasta, 2 bardak süt birlikte pişirilir.Soğuduktan sonra profiterollerin üzerine dökülür. Arzu edilirse hazır çikolata sosu da pişirilebilir...Ondan sonrada afiyetle yenir....Kolay gelsin....
ANNELERİN ELİNDEN ÇIKAN HİÇBİR LEZZET KÖTÜ OLAMAZ ZATEN ELLERİNE SAĞLIK CANIMM AFİYETLER OLSUN SEVGİLER
YanıtlaSilellerinize sağlık,bende çok severim annemde hep yapar =)
YanıtlaSilama o daha pratik olsun diye hamurunu hazır alıyor,özel profiterol (bisküvimi desem hamurmu bilemedim) için satılıyormuş sanırım onlardan.ama ev de yapılınca tadına doyulmaz heralde..
ellerine sağlık..rejimdeyim,resimler süper.muhtemelen tadıda çok güzelllll
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok leziz görünüyorlar.ben de çok severim ama henüz evde denemedim,hazırcı mıyım neyim:-)afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilselamlar çok sevdiğim ama cesaret edemedğm tatlılardan ama kolay anlatmış ilk fırsatta deneyeceğim ha birde bundan sonra kahvaltıdan önce geleceğim buraya:))sevgiler
YanıtlaSilAllahım sen beni öldüreceksin :)illa benim gibi tatlı delisine böyle şeyler...
YanıtlaSilakşam gidince ben de üşenmeyeyim bari :)))
ellerine sağlık...
Enfes Ellerine sağlık. Bende bayılırım profiterole. 1-2 kez yapınca bana artık kolay geliyor.
YanıtlaSilbenim tülinim ne yaparda güzel olmazkiii:)eline sağlık kızlara afiyet olsun...yoruldun ama onlar keyifle yerken geçmiştir yorgunluğun:)kocaman öpüyorummmm
YanıtlaSilMmmmmmm, yerim ben bunlarııııı:) Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilAh ah sen ne yaptın böyle.
YanıtlaSilBen dayanamam şimdi.
Tatlı krizim var......
Hımmmm..bende çok severim..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgüzel günler.
canım ellerine sağlık bayıldım şimdi kavanozunu inceleyeceğim bakalım belki bende yaparım:)
YanıtlaSilablacığım ellerine sağlık hazır bişey yedirmeyeceğiz artık çocuklarımıza.hamur sıcakken yumurta kırınca hamur yumurta kokuyor bende onu fark ettim.profiterol yapmak sabır işi.birazda meşakkatli.kuzenimin(perinin marifetleri)blogunda benim profiterol tarifim var.hamurunu yapıp buzluğa atıyorum.acil durumda iki kremaya bakıyor.çocuklarımızın tatlı krizinde yetişiyor.çalışan kadına dahada zor.hemde evde bebiş varmış.bol bol hamur yapıp atmak lazım:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilen sevdiğim tatlı birkaçını aldım :)) nasılsa seninkiler doymuş şimdilik .))sevgilerimle canım
YanıtlaSilYa bu ne hız.Bir giriyorum bloga bir kaç konu birden.Profitroller harika görünüyor ama ben deneyemem.Sabrım yok o kadar ve de vaktim.
YanıtlaSilVazoya bittim.Süpper olmuş.
Kerem bey çokkkk tatlı maşallah Allah bağışlasın.Terliklerde harikBen GS liyim ama kerem e yakışmış)
Bir de şu sütlü sarma cezbetti beni.Basit ve lezzetli görünüyor.Bunu deneyebilirim işte.
biz ailecek çok severiz protiferolü ..zaten hiç doğru yazamam ...şimdi yeni fırınımda deneyeceğim bakalım nasıl olur ..seninkiler çok nefis görünüyorlar...
YanıtlaSilCanım
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerine sağlık.Sana biraz zahmet vermiş ama değmiş doğrusu
Sevgiler
sizin adres neydi :))))))))
YanıtlaSilayy ayyyy ayyy bayılırım ellerine sağlık süper görünüyorlar.
Yapımı zor yemesi kolay, çok sevdiğim bir tatlıdır ekler pasta çok güzel görünüyor. canım ellerine sağlık afiyet olsun...
YanıtlaSilVallaha şimdi beni de baştan çıkaracaksınız siz :) Ne yapsam bu saatte ben de mi mutfağa girsem ki :)
YanıtlaSileline sağlık çok severim
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık süper olmuşlar.2 tepsiyide üşenmeden yaptığın içinde ayrıca tebrikler doğrusu.
YanıtlaSilBEN HENÜZ DENEMEDİM PROFİTEROL YAPMAYI UMUT EDİYORUM YAPICAM BAHAR YORGUNLUĞU HALSİZLİĞİ BİR GEÇSİN HELE ELLLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
YanıtlaSilellerine kollarına saglık:)cok sanslı kızlar...
YanıtlaSil