Günaydın Sevgili İzleyenlerim,Kıymetli Dostlarım!!!
Havaların buz olduğu şu günlerde iş yerinde kaloriferlerin yanmaması,arızaya geçmesi nedeniyle soğuktan pek de huzurlu çalışmıyoruz....Elektrik ocağı kullanıyoruz ama doğu illerinde yaşayanlar bilirler böyle soğuklarda ufak ısıtıcılar pek işe yaramaz...Yinede şükürler olsun diyorum ve Vanda çadırda kalan insanlar için üzülüyorum,rabbim yardımcıları olsun!!!
Bu sıra hep elmalı pastalardan yola çıkıyorum nedense....Elmalı kurabiye tarifim istatistiklere baktığımda en çok tıklanan yazım oluyor her zaman...birde siz Tıkkkkkk!!! Elmalı Kurabiye-2 tarifim için de buraya.... Aslında ben bir elmalılar etkinliği başlatmalıyım....Ne dersiniz?
Burada da elmalı kek tarifim var...Ve burada milföy çanağında elmalı tart, zencefilli-elmalı için Tıkkk!!! veeee Elmalı yumuşak kek için Tıkkkkk!!!
İki gün önce "elmalı turtayı " yayınlamıştım oda çok güzel oluyor ama bugünkü elmalı ponçik harkulade,mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.... 8 ayrı elmalı oldu sanırım ,çeşit çeşit beğenin ve uygulayın....
MALZEMELER:
----------------
1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
10 yemek kaşığı şeker
1 pkt.kabartma tozu
aldığı kadar un
İç Malzemesi:
1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
10 yemek kaşığı şeker
1 pkt.kabartma tozu
aldığı kadar un
İç Malzemesi:
-------------
3-4 elma, rendelenmiş
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3-4 elma, rendelenmiş
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
----------
Elmayı toz şekerle pişirin. Soğuyunca tarçın ve cevizi ekleyin...Tüm malzemeleri karıştırın kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin...Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin. birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Bıçakla kurabiyelerin üzerini paralel olarak kesin. (2 çizgi) Önceden ısınmış 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın.
Elmayı toz şekerle pişirin. Soğuyunca tarçın ve cevizi ekleyin...Tüm malzemeleri karıştırın kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin...Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin. birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Bıçakla kurabiyelerin üzerini paralel olarak kesin. (2 çizgi) Önceden ısınmış 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın.
*Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.
*Elmalı iç malzemeye ceviz yerine fındık da ekleyebilirsiniz.
*Hamur kabartma tozu yerine 1 çay kaşığı karbonat ta ekleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN EFENDİM!!!
Sağlıkla Kalın!!!
ablacım o depremi nasıl korkunç olduğunu bildiğim için onlara çok üzülüyorum:(
YanıtlaSilAllah yardımcıları olsun..
ponçiklein ise çok şirin ellerin dert görmesin ablacımmm:)
Elmali olan herseyi çok severim. Bu ponçilerde harika gorunuyorlar ki eminim tadi da nefistir. Elelrin dert görmezsin canim
YanıtlaSilCanımmm elmaya aşığım enfes olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık öpüyorum.
işte benim kurabiyem !!
YanıtlaSilkışlık lezzetlerimin şahı :)
ayır banada tülinim.
Sürekli aklımda fakat bir türlü kısmet olmuyor.Gördüm beğendim ve yapıcam :)Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık çok sevilen bir seri elmalı tatlılar .
YanıtlaSilumarım ısı problemleri çabuk hallolur. sevgiler canım
O ısı sorunu bizde de var. Malesef çocukların okuluna hala kaloriferci ayarlanamadı. Sevgili devletim de vermiyor ya. Bizim okul da pek öyle zengin değil. Ayarlamaya çalışıyorlar. İzmir bile olsa çocuklar üşüyor malesef...
YanıtlaSilEllerine sağlık bu arada. Çok güzel görünüyorlar..
merhaba tülin hanım. Genelde herkesin sevdiği çeşit. Elmalı kurabiyelere bayılırım. Ellerinize sağlık. Sevdiğiniz için söylüyorum benimde bir elmalı kara kekim var süper oluyor. İsterseniz bir göz atın sevgiler.
YanıtlaSiltatesalim; acilinden sıcaklık diliyorum size :) tarifi de aldım.. muck
YanıtlaSiltülin abla ponçik mayayla yapılan olmuyormu.biliyorsan mayalıda yap nefis oluyor bende vardı tarif ama kaybettim:(
YanıtlaSilbenimde en çok sevdiğim elmalı sıksık olmasada ayda bir kere yaparım hatta evde elma kaldığı zaman hemen içini hazırlar dolaba koyarım yepeceğım zaman hazır elime gelir.
YanıtlaSilelinize sağlık çokkk güzel görünüyorlar
elmalı kurabiyenden aldım kaçtım canım
YanıtlaSilellerine sağlık
soğukta kalanlara Allah yardım etsin
Merhaba canim elmali poncik,in nefis kokusu kibrisa kadar geldi ,ellerine saglik cok sevdigimden bir tanesini aldim kaciyorum sizlere afiyet seker olsun iyi aksamlar dilerim sevgiler:))
YanıtlaSilElmanın içinde olduğu her şeyi seviyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSil°º♫
YanıtlaSil°º✿
º° ✿♥♫°
❤
Olá, amiga!
Passei para uma visitinha.
Suas receitas são sempre maravilhosas.
Bom restinho de semana!
Beijinhos.
Brasil
°º✿
º° ✿✿
❤
Herkes elmalı ürünleri seviyor hiç sevmeyenini görmedim,hepinize teşekkür ederim canlar sağolun...
YanıtlaSilSerpilim Balböcüklerim ponçik polonyadan gelme bir çörek aslında oradaki adı Naleşnik imiş,bizde ponçik deniliyor,aslında poncik bohça gibi toparlamak kıvırmak anlamında...elmalı kurabiyede hem mayalı hemde mayasız oluyor buda öyle...artık sen adını ne koyarsan o yani,öptüm...
YanıtlaSiltülincim bende tüm elmalı yiyeceklere bayılıyorum.en çok elmalı kurabiye beğeniliyor bizde de.ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba, elmalı tatlara bayılırım. Ellerinize sağlık. çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSabunlar da pek güzel görünüyor.
Mutlu bir hafta geçirmenizi dilerim, sevgiler.
HARİKA GÖRÜNÜYOR BENDE BLOĞUMA BEKLİYORUM
YanıtlaSilmrb,
YanıtlaSiltarifler için tşk ederim,birşey öğrenmek istiyorum,elmelı ponçik ve elmalı kurabiye arasında fark mı acaba?hatırla sevgiliyi seyrederken bunu duymuştum ve çok merak ettim şimdiden tşk ederim
Adsız arkadaşım elmalı kurabiye ile elmalı ponçik arasındaki fark şekil itibariyle...elmalı kurabiyede hamur açılıp üçgen kesilip içine elmalı harçten konup bükülür,elmalı ponçik poğaça gibi yapılır...bence fark burada...
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
YanıtlaSilAyrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Ardanın Mutfağı Ponçik Tarifi - Ponçik Nasıl Yapılır?
Teşekkürler.