Kış sebzelerinin artık sonlandırdığımız bu günlerde arşivimden bir tarif ile geldim sizlere....Hepinizin çok sevdiği sağlıklı bir sebzeden bahsediyorum,karnabahar....gerçi beşamel sos ile biraz ağırlaşıyor ama yinede çok lezzetli ve sevilen bir yemek.....
Malzemeler:
------------
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1/2 kilo süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,Karabiber
Yapılışı:
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1/2 kilo süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,Karabiber
Yapılışı:
---------
Karnabaharı tuzlu ve limonlu suda haşlayın.Pişirdikten sonra suyunu süzün. Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu ilave edin.Karıştırmaya hiç ara vermeden sütü ,tuzu ve karabiberi ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.Borcamı sıvıyağ ile yağlayarak karnabaharları üzerine dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Kaşar peyniri rendesini serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.AFİYET OLSUN!!!
Karnabaharı tuzlu ve limonlu suda haşlayın.Pişirdikten sonra suyunu süzün. Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu ilave edin.Karıştırmaya hiç ara vermeden sütü ,tuzu ve karabiberi ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.Borcamı sıvıyağ ile yağlayarak karnabaharları üzerine dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Kaşar peyniri rendesini serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.AFİYET OLSUN!!!
BAYILIRIM !!!!! ne zamandir yapmiyordum iyi aklima getirdin :)ellerine saglik
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim... Bizim evimizde degectigimiz kis bolca yenilen bir sebzeydi karnabahar.. Sevgilerimle,
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bayılırım og
YanıtlaSilratene öpüyorum.
bende denemiştim bu yemeği çok sevmişlerdi
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler
Tülin yaa harikasın:))
YanıtlaSilGeçen pazardan almıştım nasıl yapsam diye düşünüyordum hatta bir ara çiğ olarak yemeyi bile düşündüm, fikir verdiğin için teşekkürler:))
Ellerine sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilCanım çok severim,ellerine sağlık,çok lezzetli göründüğü kesin,afiyet olsun..sevgilerrrrr...
YanıtlaSilEllerine saglik.Gratin(ograten) olan her sey bizim evde bolca tuketiliyor, o yuzden bir puf noktasi vereyim yani gercek fransiz gratinlerinin yapilisi;
YanıtlaSilbesamel sos yerine kutu krema kullanilirsa hafif oluyor.
Siz gibi kac senelik , kac cocuk annesi birisine akil vermek haddime degil de paylasmak istedim.
Ellerine sağlık..Görüntü harika, yiyenlere afiyet şifa olsun canım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım bizde de kızartması çok seviliyor ama yağda değil fırında yapıyorum. bunu birkez denedim tadı güzel.
YanıtlaSilsevgiler
bloğun bir harika ellerine sağlık hepsi bir birineden güzel olmşlar yemeklerin gel beni ye diye davet ediyorlar
YanıtlaSil