16 Haziran 2011 Perşembe

KARNABAHAR OGRATEN

Günaydınlar Efendim!!!

Kış sebzelerinin artık sonlandırdığımız bu günlerde arşivimden bir tarif ile geldim sizlere....Hepinizin çok sevdiği sağlıklı bir sebzeden bahsediyorum,karnabahar....gerçi beşamel sos ile biraz ağırlaşıyor ama yinede çok lezzetli ve sevilen bir yemek.....


Malzemeler:

------------
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1/2 kilo süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,Karabiber

Yapılışı:

---------
Karnabaharı tuzlu ve limonlu suda haşlayın.Pişirdikten sonra suyunu süzün. Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu ilave edin.Karıştırmaya hiç ara vermeden sütü ,tuzu ve karabiberi ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.Borcamı sıvıyağ ile yağlayarak karnabaharları üzerine dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Kaşar peyniri rendesini serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.AFİYET OLSUN!!!

11 yorum:

  1. BAYILIRIM !!!!! ne zamandir yapmiyordum iyi aklima getirdin :)ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik arkadasim... Bizim evimizde degectigimiz kis bolca yenilen bir sebzeydi karnabahar.. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık bayılırım og
    ratene öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. bende denemiştim bu yemeği çok sevmişlerdi
    ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tülin yaa harikasın:))
    Geçen pazardan almıştım nasıl yapsam diye düşünüyordum hatta bir ara çiğ olarak yemeyi bile düşündüm, fikir verdiğin için teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Canım çok severim,ellerine sağlık,çok lezzetli göründüğü kesin,afiyet olsun..sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik.Gratin(ograten) olan her sey bizim evde bolca tuketiliyor, o yuzden bir puf noktasi vereyim yani gercek fransiz gratinlerinin yapilisi;
    besamel sos yerine kutu krema kullanilirsa hafif oluyor.
    Siz gibi kac senelik , kac cocuk annesi birisine akil vermek haddime degil de paylasmak istedim.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık..Görüntü harika, yiyenlere afiyet şifa olsun canım..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım bizde de kızartması çok seviliyor ama yağda değil fırında yapıyorum. bunu birkez denedim tadı güzel.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. bloğun bir harika ellerine sağlık hepsi bir birineden güzel olmşlar yemeklerin gel beni ye diye davet ediyorlar

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!