Yazın bahçemizde yetiştirdiğimiz domateslerden bir kısmını annemle dilimleyip kurutmuştuk...Ne zamandır unutmuştum,aklıma geldi çıkarıp kavurmasını yaptım....Nasıl mı?
İstediğiniz miktarda kuru domatesi az suyla haşlayınız....Bir bş soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteleyiniz....Haşladığınız domatesleride üzerine koyup pişiriniz...Tuz,karabiber,pul biberle tatlandırınız..
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis tabağına alınız....Hepsi bu kadar...
AFİYET OLSUN!!!!
ablacım ne iyi etmişsin mis gibi görünüyor:) ellerine sağlık olsun:)
YanıtlaSilahh bahçe domatesi gibisi yok:)
Benim de var azcık. kuru biberle bol soğan-sarmısak katıp yaaparlar buralarda.Yeni mahsullere ulaştık şükür.Ellerine sağlık olsun.
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım, domatese bayılırım.
YanıtlaSilKurutulmus domatesi ben de cok severim,bir de bu seklini deneyeyim
YanıtlaSilellerinize saglik
Muhakkak denemeliyim, Antep'ten aldığım kuru domateslerimi nasıl bitireceğim diye çok düşünuyorum, bulamıyordum. Bu tarif çok iyi oldu:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSiloff off harika görünüyorlar.. :)
YanıtlaSil