Kısır belki çok klasik bir tarif ama ben bulgursuz bir hayat düşünemiyorum....
Bazan bulgurum düşer ve ben hemen harekete geçer en kısa sürede kısır yaparım...Eşim hiç sevmez ama Kerem ve kızlar bayılırlar...Hele turşu eşliğinde....Yine bulgurumun düştüğü bir gün yaptığım kısırı yayınlıyorum sizlere...Esmer ince bulgur kullanınca daha lezzetli oluyor...Bildiğiniz üzere;2 -3 su bardağı kadar bulgur kaynar su ile ıslatılır ve demlenmeye bırakılır....Diğer tarafta bir baş soğan incecik kıyılır...Salatalık,yeşil biber,marul,maydanoz,dereotu ve domates de doğranır...Bulgura önce 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates karışık) konur ve iyice özdeşleştirilir...Sonra soğan ve baharatlar (karabiber,pul biber,kimyon,tuz,tatlı toz biber) konur....Daha sonra doğranmış sebze ilave edilir ve karıştırılır...Bir miktar sıvı yağ ve bir miktarda zeytinyağı gezdirilir....1 limonun suyu sıkılır ve karıştırılır...Domates en son karıştırılır ki sulanmasın...Velhasıl tabaklara konularak turşu eşliğinde servis yapılır....
Afiyet Olsun!!!
NOT:Nar ekşisi yazmayı untmuşum,sevgili Şehnaz hatırlattı hemen ekliyorum,mutlaka ilave ederim,sizde ekleyin canlarım.....
Canım kışın sık yaparım ama yazın hiç yapmadım bak aklıma düştü elle
YanıtlaSilrine sağlık öpüyorum...
Çok severek yeriz. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
ayy sevilmezmi gülüm yaa ellerine sağlık. bizimde bulgurumuz çok sık düşüyor:)))))
YanıtlaSilsevgiler
tatlım ellerine sağlık kısır enfes olmuş ama bir dashi sefere nar ekşisi ile denemeni tavsiye ederim..sevgiler...
YanıtlaSilşehnazcım bak iyiki hatırlattın canım yazmayı unutmuşum mutlaka nar ekşisi kullanırım ben...dur gidipte ekleme yapayım....
YanıtlaSilellerine sağlık. Kısırsız olur mu hiç? :)
YanıtlaSilmerhaba.kısır için mersinde uygulanan bir püf noktası..ekşi için ya nar ekşisi ya da limon kullanılır.ikisi bir arada biraz lezzeti değiştirir.tercih nar ekşisidir.elinize sağlk.ayşe.
YanıtlaSilellerine sağlık kısırı çok severimben bir tabak alayım yanında acı biberle birlikte:))...
YanıtlaSilellerine sağlık kısırsız bir hayat düşünemeyenlerden biriyim bende...........
YanıtlaSilelinize sağlık valla bende çok severim olsada yesek :)
YanıtlaSilTülinciğim benim kızım bayılıyor aklıma getirdin akşama yapayım eline sağlık ben limonu daha çok seviyorum nar ekşisi sanki rengini değişiriyor. Sevgiler Kerem i ve kızları çok öpüyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık canım kısır ve mercimek köftesne bayılırım
YanıtlaSilQue receta más interesane, no la conocia, pero me la apunto.
YanıtlaSilSaludos