Hayırlı Cumalar!!!Cumanız mübarek olsun dostlarım!!!
Bu sene reçel yapmayı düşünmüyordum ama ahududuları görünce dayanamadım...
Aslında daha çok böğürtlen reçelini seviyoruz diye yapıp yapmama hususunda kararsızdım..
Böğürtlen daha ekşimsi olduğundan daha çok hoşumuza gidiyordu ben içine biraz fazla limon sıktım ve yaptıktan sonra iyiki vazgeçmedim dedim,çünkü lezzeti harika oldu....
Bundan sonra hep yapacağım...
MALZEMELER:
----------------
1 kğ ahududu
5 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
----------
Ahududular temizlenip,yıkandıktan sonra süzgeçte bekletilir...iyice süzülünce tencereye bir kat ahududu ,bir kat toz şeker olarak sıralanır...Birkaç saat beklettikten sonra ocağa konup,altı yakılır....Katılaşmaya başladığında limon suyu ilave edilir....Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur...Daha sonra afiyetle yenir!!!
*Reçelimi Kandilsimidi Ayşeciğimin hediyesi olan reçelliğime koydum ve fotoladım ,buradan tekrar teşekkür ediyorum güzel yürekli genç arkadaşıma....
hayırlı cumalar tülinim:)ahududu reçelini çok severim,ahududu buralarda pek olmuyor,eline sağlık,yiyenlere afiyet olsun....kocaman öptüm seni...
YanıtlaSilkolay gelsin sana.afiyet olsun reçelede çok tatlı görünüyor:))
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar.Nasılda güzel
YanıtlaSilolmuş rengi ve kıvamı ellerine sağ
lık.Afiyetle yiyin öpüyorum...
gecen yıl annemde yaptı,yemelere doyamadık....ellerine sğlık..
YanıtlaSilArtık gündüzlerin oldukça uzun olduğu şu günlerde kahvaltı süreleri de uzuyor bizim gibi sahil kentlerinde yaşayanlar için. Renk renk reçeller de çok yakışıyor kahvaltı sofralarına. Çok güzel görünüyor reçelin. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilcanım ahududu bizim bildiğimiz kara dut değilmi yanlışmı biliyorum çok severiz bizde ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık,ben ahududu severim çok ama hiç reçelini yapmadım çok hazırcıyım hep aldık ama en sağlıklısı seninki ellerine sağlık
YanıtlaSilTülin'ciğim ellerine sağlık. Ben ahududu reçelini çok severim ama hep hazır aldım ve yedim. Evde yapımı çok güzel görünüyor. Yapmam lazım :)
YanıtlaSilcanım kolay gelsin eminim boll bool foto çekersin bekliyorum. canım bende yapmamay kararı aldım bu sene reçel yenmiyor hiç bizim evde. ama sen iyki vazgeçmişsin kararından harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilsanada hayırlıcumalartatlım..vallahi reçelin öyle nefis görünüyorki...bende mi yapsam acaba....ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilAhududu reçeliniz harika gozukuyor.Yarışma için size kolaylıklar diliyorum.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilOğlum böğürtlen reçelini çok sever, eğer pazarda bulabilirsem tarifinizi hemen deneyeceğim...
YanıtlaSiltazesini bulamazsam, donmuş olanlarla yapılabilir mi bilmiyorum???
Sevgiler...
ellerine sağlık ben hiç tatmadım ahududu reçelini belkide burda pek rastlamadığım için meyve olarak eskişehir de yemiştim çok lezzetli .
YanıtlaSilgerçi reçel bizde fazla tüketilmiyor,yaptıklarım da misafirlik bulundun diye:))
sevgiler canım
Hayırlı Cumalar. Geçen sene annemin yazlığında bolca aldık bolcada reçelini yaptık. Vişne jölesi yapıp içine katınca harika cheesecake sosu oluyor:))
YanıtlaSilBende hep ahududu reçelinin hazırını alırdım ama inanın kendi yaptığınızla dağlar kadar fark var,mutlaka denemelisiniz arksadaşlar...
YanıtlaSilFatma ablacım karadut ve ahududu çok farklı şeyler,böğürtlenle benzer ahududu,hatta dal çileği de denilebilir....
canım çekti doğrusu :)
YanıtlaSilellerine sağlık tülin ablacım :)
harika görünüyor reçelin ellerine sağlık canım bende vişne alıp yapmayı düşünüyorum.
YanıtlaSilsağlıklla yemek nasip olur inşallah