Merhabalar Efendim!!!!
Gününüz aydın neşeniz bol olsun,dostluklarınız daim olsun....Bugün Halleyli Pastanın tarifini vereceğim.....Tarifi sevgili arkadaşım Betülden aldım...Çok güzel oldu çok beğenildi....Teşekkürler Betülcüm...Betülün tarifi için TIKKKKK!!!!
MALZEMELER:
-----------------
2 paket halley (10'lu paket)
2 paket kremşanti (DAPNE)
2 su bardağı süt
1 paket çikolata sos (DAPNE)
1 su bardağı iri kırılmış fındık
2 paket halley (10'lu paket)
2 paket kremşanti (DAPNE)
2 su bardağı süt
1 paket çikolata sos (DAPNE)
1 su bardağı iri kırılmış fındık
Süslemek için ben şamfıstığı ve serviste hindistan cevizi kullandım...
YAPILIŞI:
-----------
Önce sütle kremşantiyi hazırlayın... Halleyleri küp küp bıçakla doğrayıp,kremşantinin içine atın ve fındığı da ekleyerek karıştırın. Kelepçeli kalıba karışımı dökün ...Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip,soğutun ve karışımın üzerine dökün. 1 gece buzlukta bekletin.Ertesi gün buzluktan çıkarıp,buzdolabına koyun...Servis yapın ,afiyet olsun!!!
*Buzluktan çıkınca donmuş oluyor ama çabuk açıldığı için misafiriniz öğleden sonra ise buzluktan sabah çıkarın,akşam ise öğleden sonra çıkarın derim....
Canım arkadaşım bende çok sık yaparım oğlanlar abyılır.Ellerine sağlık.Birde sana bir sorum vardı mail attım kocaman öpüyorum.
YanıtlaSilMaşallah halleyli pasta hazır gibi. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilGüzel ve lezzeti görünüyor ama Halley'in içinde fruktoz (mısır şurubu) var:( Kullanmamanı tavsiye ederim.
YanıtlaSilHemencecik olucak güzel bi pasta ablacım Ellerine sağlık görüntüsüde süppper olmuş
YanıtlaSilbiz çalışan hanımlara göre bir tarif hemen kolaycacık eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık!!! nefis görüntü!!!!
YanıtlaSilsüper görünen nefs bir pasta olmuş, halley de mısır şurubu olduğunu bilmiyordum =( ellerine emeğine sağlık canım
YanıtlaSilbu arada blogumda hediye çekilişi var, bu gece katılım sona eriyor,ilgilenirsen beklerim =)
ellerine sağlık birde senin tarifnle deneyeceğim ayzdım defterime:)) sevgiler
YanıtlaSilTülincim harika bu rica etsem bir dilim mail atarmısın :))))))
YanıtlaSilellerine sağlık canım denenecekler listesine kaydedilmiştir. Sevgiler dostçakal..
ooo süpper görünüyo!! şu rejim bi işe yarasın hemen bundan yapıp kutlamalıyım :PP
YanıtlaSilbu tarifi duymuştum daha önce,,hatta tam da bugün elim halleylere gitti pasta yapmak için...sonra tek tek yeme fikri daha cazip geldi...ama sanırım bu görsellerden sonra pasta olacaklar yarına...nefis görünüyor ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilGEçen gün arkadaşta yemiştim ben de. Çok lezzetli bir pasta. Nicedir aklımda, yapacağım inşallah.
YanıtlaSilEllerine sağlık Tülin Ablacım çok güzel görünüyor.Tadıda zaten bir harika oluyor.
YanıtlaSilKİLOYU ENGELLEMEK İÇİN TATLIYI KESTİM TAM 2 AYDIR.AĞZIMIN SUYU AKTIİNAN.AFİYET OLSUN
YanıtlaSilhalleyin en sade halini bile severken bu pasta da tadından yenmez eminim... :)
YanıtlaSilsüper olmuş arkadaşım..çok pratikmiş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilİşte bu süper bi lezzettir eminim ellerine sağlık canımcım sevgiler :)
YanıtlaSilçok duydum tarifi ama hiç denemedim harika görünüyor
YanıtlaSilablacımm ellerine emeklerine sağlık nefis görünüyor pastann..
YanıtlaSilhiç yapmadım ben böyle bir pasta ama çok güzell..
ellerine sağlık canım çok enfes gözüküyor doğrusu:)cuma günü akşam büyük kademe önemli misafirleim var bana gösterişli ama kolay:)bir kaç tuzlu ve böyle nefis tatlı önerebilirmisin rica etsem,zor bişey istedim belki ama değişik birşeyler denemek istiyorum,sevgiler ellerine sağlık tekrar:)
YanıtlaSilTATLIM ELLERİNE SAĞLIK AMA BİR HALLEY CANAVARINA BU YAPILMAZ HARİKA BİR TARİF...
YanıtlaSilNe çok severdim Halleyi yaaa, hiç duramazdım karşısında :) Oldu mu şimdi böylesine kalpten vuran bir lezzet... :)
YanıtlaSil