Bundan sonra bayramlarda çikolata almak yok....Misafirlerime çeşit çeşit yapıp ikram edeceğim....Genelde truff tarifleri kremalı olduğundan denememiştim....Bu tarifi görünce tamam dedim ve akşama eve gider gitmez hemen denedim....Ben 2 ölçü yaptım ve tadı harika oldu....
Şekerleme olarak pek çeşit olmadığından hindistan cevizi,kakao ve renkli şekerlemeye batırdım.
Şimdi tarif;
MALZEMELER:
----------------
1 paket kakaolu baton kek (isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin
1 tepeleme yemek kaşığı koyu kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
1 paket kakaolu baton kek (isterseniz evde olan bir kek)
50 gr margarin
1 tepeleme yemek kaşığı koyu kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
Yarım paket bitter veya sütlü çikolata (tarifte yoktu ben ekledim)
1 paket vanilya
Damla Çikolata
1 paket vanilya
Damla Çikolata
Üzeri İçin;
-----------
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi,Kakao vs.
Renkli pasta süsleri
Hindistan cevizi,Kakao vs.
YAPILIŞI:
----------
Baton keki rondodan çekin...(Ben elimle ovuşturarak,ufaladım)...Sos için tencereye margarin,kakao,vanilya,süt ve pudra şekerini koyup karıştırın,ocağın altını açın, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.İnce çekilmiş kekin içine istediğiniz malzemeyi katın (kuru üzüm,damla çikolata,kuru kayısı,ceviz ,fıstık vs.)ben sadece damla çikolata koydum...Sos biraz ılındıktan sonra kekli karışımımıza ekleyip köfte yoğurur gibi yoğurun....Dolapta 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp dilediğiniz dış malzemeye bulayın....
Ancak yaptıktan sonra edindiğim tecrübeye dayanarak şunu söylemek istiyorum ki hazırlanan karışım dolapta 1-2 saat bekledikten sonra çıkarılıp yuvarlaklar yapılarak dış malzemeye bulanırsa daha güzel olur...Yukarıdaki tarif tek ölçü ve yaklaşık 20 adet truff için verilmiştir....Dilerseniz siz 2-3 ölçü yaparak truff sayısını artırabilirsiniz....Afiyet olsun!!!
Canımmm ellerine sağlık resmen truf
YanıtlaSillar ye beni diyor:))Aylinciğimede yazmıştım seninde aklında olsun ben
krema ile yapıyorum.Margarin ağır bir tat ve bazen koku veriyor:))Ko
caman öptüm...
süper, ama alıştın sen zaten arkadaşım dimi :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor yemeside pek bir zevkli truffun:)
YanıtlaSilSana katılıyorum, son bir yıldır bayramlarda alıyorum cicili bicili kutuları kendi trüflerimi götürüyorum ev ziyaretlerinde. Çokta güzel oluyor. Senin de Aylinin de ellerinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık süper olmuş seninkide beğenmene çok sevindim..
YanıtlaSilYanlız benim bloğum çift k ile yani yemekkvakti.blogspot.com (tek kliyi başkası kapmış:))
bu arada tatesalcım milföyde istediğin reçeli koyabilirsin bence çok sulu olmasın yeter sonra istenmeyen durumlara mahal veririz tepsiye yapışır temizlemekle uğraşırız :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis olmuşlar sevgilerimle
YanıtlaSilCanım ne hoş olmuşlar,ellerine sağlık,sevgilerrr...
YanıtlaSileline sağlık tülinimmm,yemiş gibi yutkundum:)kocaman öptüm.....
YanıtlaSilresim şahane ama ya dayanılırmı bu görüntüye ellerin dert görmesi
YanıtlaSilnefisssssssss görunuyor Tülinim ellerıne sağlık hayatım.bır tane aldım.:)sevgıler
YanıtlaSiltülin nede güzel olur şöyle bitanecik alsam kahvemin yanına..
YanıtlaSil[bi tanesini arama :=}
ne kadar güzel bir tarif yapmalı en kısa sürede çocuklara (çocuklar bahane mi yoksa)
YanıtlaSil