Akşam yaptığımda eşime balık olduğunu söyledik yiyinceye kadar anlamadı...
Gerçekten çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim.
Tarifi şöyle;patlıcanları alacalı soyup dörde bölün ve bir tatlı kaşığı tuz atarak tencerede haşlayın...Haşlanmış patlıcanları süzgece alın ,iyice süzülünce havlu kağıdın üzerine alarak fazla suyunu çektirin..1 çay bardağı mısır ununa bir çay kaşığı karabiber ve birazda tuz atarak karıştırın.Patlıcanları bu karışıma bulayarak sıvı yağda kızartın...Normalde haşlanmadan kızarttığımız patlıcan çok yağ çeker,bunun fazla çekmediğini göreceksiniz....Biz üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek yedik...Çok nefis oldu...Ama siz isterseniz sadece dövülmüş sarmısak ekleyerek veya sade de yiyebilirsiniz....Afiyet olsun!!!
Canım Karadenize özgü harika bir lezzettir ellerine sağlık bende bu
YanıtlaSilhafta yapmak için hususi küçük patlıcanlar aldım.Size afiyet olsun
öpüyorum...
Sen tavsiye edersin de yapmaz mıyım. Mutlaka deneyeceğim. Selamlar canım..
YanıtlaSilevet tiryakim aynen öyle oluyor.. yoğurtlada süper yeniyor.. bizim oralarda[trabzon]çok yapılır yaz aylarında...
YanıtlaSilafiyet şeker olsun
Tülincim ben ilk defa duyuyorum ve denemek istiyorum deneyince paylaşacağım.Sevgiler...
YanıtlaSilgerçekten güzel görünüyor.Denemek lazım.
YanıtlaSilGüzel bir tarif
YanıtlaSilBozburun 'da bir pansiyonda yapmışlardı bunu ilk kez orada denemiştim gerçekten çok güzel oluyor sarmısaklı yoğurtla ellerine sağlık canım uzun zamandan beri yapmamıştım ilk fırsatta tekrar yapmalıyım :)
aklıma getirdin teşekkürler.....
akşam deniyeyim
YanıtlaSilne yapsam patlıcandan diye düşünüyordum
sağolasın
Hiç bilmiyordum fotoğrafı görünce balık zannettim yeni birşey daha öğrendim. Çok teşekkürler. Sevgiler.
YanıtlaSilayy harika bende balık sandım görünce. ellerine sağlık canım. mutlaka deniycem.canım tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda hepiniz kurtulursunuz bu pis hastalıktan....
YanıtlaSil:)
YanıtlaSilMerhaba..
Ne kadar güzel olmuş..Maşallahh..
Ellerinize sağlık olsun gülüm..
Ben de bamya kızartması yapıyorum hakikaten güzel oluyor bu tür yiyecekler..
Aranıza yeni katıldım,hayırlı sohbetler diliyorum..
Sevgilerimle..
mutlaka deneyeceğim tülincim ellerine sağlık..yaz için harika bir tarif...çok öpüyorum ..
YanıtlaSileline sağlık.patlicanı çok severim ama mısır unu yok.normal un olmazmı
YanıtlaSilSamsun da ablam yapmıştı.Patlıcanıduruma göre 6-8 parçaya ayırıp sap kısmı bütüm kalacak şekilde hazırlamıştı sanki.Ellerinize sağlık olsun.Gerçekten de balık gibi oluyor adeta.Ellere sağlık.
YanıtlaSilCok degisik bir lezzet olmus, denemem lazim. Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilcanım yaaa ben bu akşam patlıcanlı bir yemek yapayım diyordum ama bu daha cazip geldi. Hemen deneyeceğim teşekkürler..
YanıtlaSilevet buradanda balık gibi görünüyor
YanıtlaSilben bu şekilde ilk kez bir fındık bahçesinde yemiştim nasıl yaptığınıda sormaya utanmıştım bende denedim ama onunki gibi lezzet hiç alamamıştım senin balıkları:)))görünce yıllar öncesine geri döndüm hatırlattığın için çok teşekkürler ellerin dert görmesin