GÜNAYDINLAR EFENDİM !!!
Yeni haftaya yeni güne günaydın!!!
Yine çok yorucu ve yoğun bir hafta sonundan sonra muhteşem pazartesi ile birlikte haftaya başladık....Güzelliklerle ve sağlıkla geçmesi temennisi ile nefis bir lezzetin tarifini vereceğim....Soğan mutfaklarımızın vazgeçilmezi diye düşünüyorum ve soğan yemeyenlere acıyorum...Allaha şükür ki evimizde böyle bir sıkıntı yok...Hele domuz gribinin gündemde olduğu şu sıralar soğanın bu grip için panzehir olması daha çok kullanmama neden oluyor...Soğan dolmasını bu zamana kadar hep kıymalı yapmıştım ama bu sefer neden olmasın dedim ve zeytinyağlı olarak yaptım...Orta boy soğanları soyup yanlarından derin bir kesik atarak haşladım ...Diğer tarafta bir baş soğanı zeytinyağında pembeleştirip,1 kaşık salça,2 bardak pirinç,1 bardak bulgur,tuz,karabiber,bir tatlı kaşığı tarçın,yarım limon suyu,nane ve pul biber ile hazırladım dolma içini....Haşlanan soğanları ayırmak çok kolay oldu...Hemen içlerini doldurarak tencereye dizdim ve üzerine domates dilimleri yerleştirerek biraz daha zeytinyağı gezdirdim ve pişirdim...Soğuduktan sonra üzerine yine limon sıkarak servis yaptım...Gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum...Biraz da zeytinyağlı lahana sarmasını çağrıştırıyor...Kerem çok severek yedi.....Tabiii o yiyince bende doymuş oldum...Kızımın arkadaşı gelmişti ve ona da ikram ettik...Meğer onlar soğan dolmasını sirke dökerek yiyorlarmış...Etli olana döküyorlarmış ve bunada yine sirke dökerek yedi...Bizde denedik ve beğendik,denemek isteyenlere tavsiye olunur...
ellerinize saglık
YanıtlaSilAfiyetler olsun Tülin'cim...Bende ilk defa büyük oğlan bebekken yemiş vede beğenmiştim..Sade yapmadım ama iç fazla olunca aralara atarım bazen..Mardin'deki komşumda bolbol yedim:))))
YanıtlaSilBak aklıma düşürdün..Dediğin gibi bu aralar bolbol sarımsak soğan yemeli..her nekadar koksada sağlık için yenmeli bence..tencere kocaman bir tabağı banada düşer dimi canım..eline sağlık öptüm..
Bu ara canımın en çok çektiği şey dolma,bu resimden sonra daha duramam yaprak var yeşillikte var bende yaprak sarcam..
YanıtlaSilTülincim güzel görünüyo,eminim tadıda nefistir,ben çiğ soğan yemiyom sevmiyom ama yemeklerde kullanıyom..Bizim Diyarbakırlı komşuda soğan yağnisi yapardı,yiyemezdim ama :))
Günaydın. Soğan dolmasını ilk defa görüyorum. Eşim kesin bayılır. Görünüşü çok güzel. Aklımın ucundan gaçmazdi soğan dolması. Afiyet olsun arkadaşım. Hayırlı haftalar...
YanıtlaSilöncelikle güzel kızının nice güzel yılları olsun ...
YanıtlaSilsonrada size afiyetler şekerlerle dolu bir hafta oolsun :))
çok sevgiler...
Sevgili tatesal, yorum yazma özrlüyüm lütfen kusura bakma ama hep takiptesin bunu bil canım.. tarif çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Bizim işyerinde de bunu çok güzel yaparlar ve keyifle yerim.. Şükran.
YanıtlaSilCanım bu iki oldu gördüğüm eminim lezzetlidir edllerine sağlık.....
YanıtlaSilGünaydın canım, ilk defa görüyorum soğan dolması ama övgülerine bakılırsa denemeye değer:)
YanıtlaSilöpüyorum canım,iyi haftalar
ye beni diyorrr dolmaa... eline saglik canim.. medinem
YanıtlaSilÇook güzel görünüyor. Eminim pek lezzetlidir. Soğan ve sarımsak nasıl yenmez ben de anlamıorum. Gerçi benim eşim de kendileriyle pek hoşlaşmaz ya neyyyse:) Dolma on numara olmuş canım. Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilÖpüldünüz bayan,
Canan
NE DEGISIK BI FIKIR SOGAN DOLMASI
YanıtlaSilayyyyy kim bilir nasıl lezzetli bişeydir.görüntüsünden belli.bizde lahana sarmasına kızdırılmış tereyağ döker yeriz
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Bizde soğanı çok severiz. Bazen biber dolması yaparken 1-2 tane soğan dolduruyorum. Ama böyle soğan dolması yapmadım.
YanıtlaSilbirgün bende denemek istiyorum sogan dolmasını hep tadını merak ediyorum çünkü.ellerine saglık.
YanıtlaSilAnnem arada dolmaların içi artınca taze soğanı doldururdu çok severek yerdik ama kuru soğan dolmasını hiç yemedim pişmiş soğan aşığı olarak kaçırmışım ellerine sağlık nefis olmuştur
YanıtlaSiltülincim yaptım dersem yalan olur.ama güzeldir eminim.afiyet olsun kereme.iyi haftalar arkadaşım
YanıtlaSil