24 Haziran 2015 Çarşamba

SU BÖREĞÏ

Ïftarda ve Sahurda yiyebileceğiniz  mis gibi el açması  su böregine kimse hayır  demez sanırım. ...


Malzemeler
5 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt 
5-6 yemek kaşığı tereyağı 
Aldığı  kadar un 
Hamur yoğrulur 10 eşit  parçaya ayrılarak yumaklanır...
yufkalar açılarak kaynayan tuzlu suda haşlanır ve direk soğuk suya atılır. ..
Tepsi yağlanır en alta kuru yufka serilir ve 2 yaş bir kuru yufka olarak dizilim sağlanırken aralarına 1-2 yemek kaşığı tereyağı  ve yufkaların yarısında  peynir maydanoz  serpilerek bitirilir....
En üste de tereyağı surulerek ,  180 drc fırında  kızartılır....
Afiyet  Olsun





5 yorum:

  1. Böyle mahretli,caliskan olunca yapilip yenmez mi hic? Olsada yesek :)

    Yalancisina alistik ama sahisinin tadi bambaska olur...Afiyet olsun.Ellerine saglik canim...

    YanıtlayınSil
  2. Hayırlı ramazanlar dilerim börek harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...:))

    YanıtlayınSil
  3. Mmmm nefis eline sağlık en üste kurumu yasmi yufka:)

    YanıtlayınSil
  4. elllerıne saglık ablacımmmm vallahı canım ıstedı bu ara dıkkat edıyorum hamur ışı yememeye calısıyorum cunku karacıger yaglanması cıktı ramazan ayıda ıyı geldı en azından hamur ısı yemıyorumm

    YanıtlayınSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!