Ïftarda ve Sahurda yiyebileceğiniz mis gibi el açması su böregine kimse hayır demez sanırım. ...
Malzemeler
5 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
5-6 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Hamur yoğrulur 10 eşit parçaya ayrılarak yumaklanır...
yufkalar açılarak kaynayan tuzlu suda haşlanır ve direk soğuk suya atılır. ..
Tepsi yağlanır en alta kuru yufka serilir ve 2 yaş bir kuru yufka olarak dizilim sağlanırken aralarına 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve yufkaların yarısında peynir maydanoz serpilerek bitirilir....
En üste de tereyağı surulerek , 180 drc fırında kızartılır....
Afiyet Olsun
Böyle mahretli,caliskan olunca yapilip yenmez mi hic? Olsada yesek :)
YanıtlaSilYalancisina alistik ama sahisinin tadi bambaska olur...Afiyet olsun.Ellerine saglik canim...
Ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar dilerim börek harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...:))
YanıtlaSilMmmm nefis eline sağlık en üste kurumu yasmi yufka:)
YanıtlaSilelllerıne saglık ablacımmmm vallahı canım ıstedı bu ara dıkkat edıyorum hamur ışı yememeye calısıyorum cunku karacıger yaglanması cıktı ramazan ayıda ıyı geldı en azından hamur ısı yemıyorumm
YanıtlaSil