16 Eylül 2013 Pazartesi

KAPYA BİBER SEZONU AÇILDI

Haftanın İlk Gününden Sevgiler,Selamlar Hepinize!!!
Güzel bir hafta olsun,sağlık ve huzur olsun inşallah!!!
Bugün başlayan Eğitim ve Öğretim yılı tüm çocuklarımıza başarılar getirsin...Geçen hafta uyum programı ile 1.sınıfa başlayan oğlum bugün tam gün olarak devam ediyor...Küçük kızımız Lise 4. sınıfta ve Üniversite sınavına hazırlanıyor...Bu sene bizim için yoğun ve zor geçecek sanırım...Umarım kızımda istediği puanı alır ve istediği üniversiteye girer....Büyük kızımız Üniversiteyi bitirecek inşallah 4. sınıfta...15 gün sonra onun içinde yoğun günler başlayacak...KPSS ve ALES için dershaneye gidecek Erzurumun soğuğuyla mücadele edecek...Zaman çabuk geçiyor bizlerde hızla yaşlanıyoruz...Özellikle benim gibi 40 ı deviren izleyicilerim bunu farketmeye başlamışlardır...Ama yinede sağlık olsun diyelim....
Eylül ayı benim için sebzelerle oynama ayı ....Kışlık yiyecek hazırlama yolunda bayağı emek sarfediyorum...Tabiki tüm hanımlar aynı durumda...Herkese kolay gelsin,bol bereketli sofralarda sağlıkla yemek nasip etsin yaradan...


Kapya Biberi çok sevdiğimiz için her sene bolca hazırlıyorum....Biberleri yıkayıp,çekirdeklerini temizledikten sonra ikiye bölerek tepsiye dizip fırında pişirdim ve kabuklarını soyduktan sonra poşetleyerek dipfrize kaldırdım...Fakat yukarıda gördüğünüz turşusunu farklı bir şekilde yaptım...Biberleri yıkadıktan sonra doğradım ve az suda haşladım...Daha sonra içine sirke,tuz ve sarmısak ekleyerek yarım kg lık kavanozlara koyup ters çevirdim...
Kışın yemeklerin yanında enfes oluyor...
Kırmızının doğadaki en doğal hali bence şu renge bakarmısınız?
Kapya biberi minik minik doğrayıp saklama kabına yerleştirdim ve dipfrize attım...Kışın salatalarda kullanmak üzere...Kış için hazırlıklarım bitmedi birçok şey hazırladım ve hazırlamaktayım...Eylül ayında sebzelerle oynamak çok zevkli...Reçeller yaptım,sebze kuruttum (fasulye,dolma biber,sivri biber,patlıcan ) fasulye ve bamyayı domatesle çevirip dipfrize attım ....Şimdi sırada domates sosu var...Akşamları durmadan çalışıyorum...Kurutmak üzere domateslerimi de bahçede güneşe koydum...Daha sonra ayrıntılı ve fotoğraflı yayınlayacağım....
Bol bereketli,sağlıklı ,huzurlu günler dilerim....

23 yorum:

  1. Afiyetle yemek nasip olsun ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım sağol...

      Sil
  2. elinze sağlık :).. ben 24 yaşındayım ama nedense bende bazen yaşlanıyorum artık diye düşünüyorum 40 ı devirsem naparım acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24 yaş en güzel yaşdır...kişiliğinoturuştuğu gençliğin en taze zamanı aman iyi değerlendir ....

      Sil
  3. Ellerinize sağlık :) Allah mutlulukla yemeyi nasip etsin. Annemde kış hazırlıkları yapıyor hızla.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenizin de ellerine sağlık,afiyetle yiyin...

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım, afiyetle yenir inşallah. Biz bu kırmızı biberlere yağ biberi diyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Neslicim haklısın aslında bizdede yağ biberi,kırmızı biber veya salçalık biber denir...ama modern adıyla kapya biberi olarak anılıyor son yıllarda bende ona uyuyorum...eskiden bu biberden sadece biber salçası yapılırdı,annem kızarmış ekmeğe tereyağı sürüp üzerinede bu salçadan sürerdi kahvaltıda bayılarak yerdik...bazan bende çocuklara yapıyorum ...modern çağda çeşitlilik çok ama yinede asıldan vazgeçemeyiz ,özellikle de bizler orta dönemin çocukları....sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım ben de hep közleme yapıp bolca koydum dolaba.
    çocuklar hızla büyüyorlar ama sen zamanı kendin için durdur bırak her gelen yaş geldiği gibi gitsin sen hiç oralı olma:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın arkadaşım yaş alıyoruz zaten yaşlanmıyoruz değil mi?
      Geldiği gibi gider,hiç saymayacağım artık....

      Sil
  7. Ellerinize sağlık, Huzurla sağlıkla yenir inş.
    Kış hazırlıkları hızla devam ediyor her evde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese kolay gelsin diyelim o halde...

      Sil
  8. Bayılırım kırmızı bibere bende dipreze atanlardanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh afiyetle yiyin Serpilim...

      Sil
  9. mımmm :) bayılırım kapya bibere, hele közlenmişine.
    Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  10. merhaba benim küçük biber canavarı var evde kışın bayılıyor közlenmiş biber salatasına ben henüz yapmadım inşallah bu hafta sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden kolay gelsin Asiyecim,ellerine sağlık....

      Sil
  11. canım 40 yaş konusunda ne haklısın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Artık yaşları saymak yok Mericim...yaş alıyoruz ama yaşlanmıyoruz tamam mı?

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık canım banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. acaba turşusunu koyarken haşladığınız suyuyla beraber mi koyuyorsunuz şişelere yoksa süzdürüpte başka su mu ekliyorsunuz?birde kabukları ayrılıyor mu haşlayınca kabuklarıylamı kalıyor?bu konularda aydınlatırsanız denemek isterim tarifinizi.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Hülyacım haşladığım suyu süzdürmüyorum ve su ilave etmiyorum...Az suda haşlayıp,sarmısak ve sirke ile kuruyorum...Kabukları soyulmuyor ama biberin cinside önemli bazı kırmızı biberler soyulut-yor...Kalın kabuklu etli biberlerden seçersen daha iyi olur...sevgiler...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!