Ramazanın vazgeçilmezi susamlı-çörekotlu pide...
Korona günlerinde evde ekmek denemelerimin dışında pidede yaptım ve çok beğenildi...
Bu ölçü ile iki adet pidemiz oluyor...
Tarifimiz şöyle;
1 su bardğ.su1 su bardğ.süt
1 pkt.kuru maya,yaş mayada olur...
1tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı mahlep,isteğe bağlı
4-5 yemek kaş.zeytinyağı
6 su bardağı un
Hamuru mayalayıp,40 dak.bekletelim,daha sonra oval olarak açıp, fırın tepsininin içine yerleştirelim ve 15 dak.daha üzerine poşet geçirip,tepside mayalanmasını sağlayalım...parmak uçlarımızla pideye şekil verip,üzerine bir yumurta sarısı,1 yem kaş.yoğurt ve 1 yemk.kaş zeytinyağını karıştırıp sürelim...çörek otu ve susam serpip 200 drc.fırında pişirelim...Hamurumuz ince olduğu için 20 dakikada pişiyor kontrollü pişirelim ve fırının içine bir kapta su koyalım...Enfes kezzetli pidemizi soğuduktan sonra dilimleyip yiyelim . Geç bayatlayan bir pide herkese tavsiye ederim ...
Pidenin altı da güzelce kızardı...
Dokusuyla lezzetiyle gerçekten çok lezzetli bir pide oldu...
Yapacak olanlara kolay gelsin....
Hayırlı İftarlar...
harika görünüyor:)
YanıtlaSil