6 Şubat 2019 Çarşamba

YUMURTALI ŞALGAM KAVURMASI

 Kışın sebzelerin taze olmaması dolayısıyla daha çok toprak altından çıkan patates,şalgam,havuç gibi yiyecekleri daha çok tüketiyoruz...Tabi dondurucuya yazdan depoladığımız sebzeler hariç...Şu anda hem çok pahalı hemde hormonlu olan sebzeleri mutfağıma sokmuyorum...Bir önceki yazımda şalgam çorbasının tarifini yazmıştım...Ama kavurması da çok lezzetli...
Yumurtalı Şalgam Kavurmasının tarifi gayet kolay...
Sağlık için çok faydalı olan şalgamı değişik biçimlerde pişirebilirsiniz...
Daha önce yaptığım şalgam dolması için tıkkkkkkk
Şalgam Çorbası için tıkkkkk
Malzemeler:
  • 3-4 orta boy beyaz şalgam
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 2-3 yumurta
  • Karabiber,Pul Biber,Sumak
  • Yarım limon
    Yapılışı:
  • Şalgamları soyup,yıkayın ve rendenin iri gözünden geçirin...
  • Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun ve salçayı ekleyerek karıştırın...
  • Daha sonra rendelediğiniz şalgamlarıda ilave edip,iyice birbirine yedirin...
  •  1 su bardağı su ekleyip,pişirin,tuz,karabiber ,pul biber ve sumak dökün...
  • Şalgamlar yumuşadığında ve suyunu çektiğinde göz göz açtığınız yerlere birer parça tereyağı atarak üzerine yumurta kırın...
  • Yumurtaların üzerine karabiber ve tuz serpiştirin...
  • Tencerenin kapağını kapatın ve yumurtalar piştiğinde ocağın altını kapatın...
  • Servis yapmeden önce üzerine limon sıkın ve arzuya göre sumak serpin...
                                        AFİYET OLSUN.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!