Hayırlı Cumalar Kıymetli Dostlar!!!
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Cuma hutbesi, Diyanet İşleri'nin resmi internet sitesinde yayınlanmış olup , Hutbenin bu haftaki konusu, "Rahman'a has kul olabilmek".Bende bu hutbenin son parağrafını alıntı yaptım...Hutbenin tamamı burada
Rahman’ın has kulları, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diye dua ederler. İşte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin yüksek makamlarıyla mükâfatlandırılacaklardır. Orada hoş bir şekilde karşılanacaklar ve ebedi kalacaklardır. Orası ne güzel bir duraktır, ne güzel bir konaktır! Ne mutlu Rahmân’a has kul olabilenlere! Ne mutlu yaratılış gaye ve hikmetine uygun yaşayarak Allah’ın rızasını kazananlara! Ne mutlu yolu huzura çıkanlara! Ne mutlu fâni âlemi bâki bir kazanca dönüştürenlere!
Dün akşam Tavuk Tandır yaptım ve gerçekten kızımın deyişiyle "EFSANE" olmuştu....
- 1 kg. tavuk pirzola,
- 1 adet küçük soğan,
- 1 çay bardağı su,
- 4 diş sarımsak.
- Yarım limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
- Derin bir kabın içerisine sos malzemelerinin tamamı konulur ve iyice karıştırılır.
- Tavukların derileri çıkartılır ve temizlenen tavuklar sosun içerisine ilave edilip iyice harmanlanır.
- Tavuklar sosun içerisinde en az 2 saat dinlendirilir.
- Sosta dinlendirilen etler düdüklü tencereye yerleştirilir, üst üste gelseler de sıkıntı olmayacaktır.
- Soğanın ve sarımsakların kabuğu soyulup temizlenir.
- Düdüklü tencerenin orta kısmına soğan bütün olarak yerleştirilir üzerine sarımsaklar bütün olarak serpiştirilir.
- Tencerenin içerisine 1 çay bardağı su ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Buhar çıkışı başlayıncaya kadar harlı ateşte pişirilir.
- Buhar çıkışı başlayınca ocağın altını kısılır ve düdüklü pişirme konumuna getirilir.
- Kısık ateşte 45 dakika pişirilip ocağın altı kapatılır.
- Düdüklünün basıncı düşünce, buhar çıkışına ayarlanıp kapağı açılır.
- Pişen etler kevgirle alınıp tavaya dizilir.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip orta ateşte arkalı önlü olarak hafifçe kızartılır.
- (Kızartma işlemi yapılmasa da olur. Fakat bu işlem hem tavuk etlerinin toparlanmasını hemde daha lezzetli olmasını sağlar)
- Hazırlanan tavuk tandır kebabı sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!!!
Ellerine sağlık Tülincim kızın haklı görüntüden belli efsane lezzeti olduğu afiyet olsun.
YanıtlaSilMuhteşem kelimesinin genç versiyondaki karşılığı EFSANE...teşekkür ederim Birsencim...
Sil