Kızlarım sayesinde yiyip beğendiğim ve onların çok sevdiği Lazanyayı oğlumun isteği üzerine yaptım...Nefis mi nefis bir lezzet,denemeyenler mutlaka denemeli...Şu anda eğitimi için Polonyada olan küçük kızım umarım bu yazımı okumaz ,çok sevdiği için canı çeker büyük ihtimalle...
Lazanyanın Tarifi Şöyle;
Malzemeler:- 12 adet lazanya
- 500 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak(isteğe bağlı)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 adet rendelenmiş domates veya domates sosu
- tuz
- pul biber,karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3su bardağı süt
- tuz ,karabiber
- yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- İlk olarak kıymalı harcı hazırlayalım. Bir tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavuralım...Kıymayı da ekleyip rengi dönene kadar pişirelim...Arzuya göre birkaç diş sarımsak ekleyelim...
- Rendelenmiş domatesleri (sos da olur) ve domates salçasını da ekleyip karıştıralım...
- Beşamel sos için tereyağını tencereye alıp eritelim ve unu ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra sütü ilave edelim...Kaynayana kadar pişirelim...
- Kare bir fırın tepsisine veya borcama önce beşamel sos dan bir miktar döküp yayalım. Lazanya yapraklarını beşamel sosun üzerine yanyana dizelim. Lazanyaların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan serpiştirelim. Üzerine tekrar beşamel sos döküp, lazanya yaprakları dizelim...
- En üste beşamel sos olacak şekilde bitirelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de serperek 180 drc. fırında 25 dakika kadar pişirelim...
- Aslında lazanyaları hafif tuzlu suda haşlayıp soğuk suya atarak da dizebilir ki ben ikinci seferde öyle yaptım daha yumuşak oldu...Ancak lazanyanın aslı bu şekilde hafif sert oluyor...Bunun müdavimleri bu şekliyle seviyor...Lazanyanın anavatanı İtalya olduğuna göre orjinal tarifinde haşlanmadan yapılıyor...Tercih size kalmış....
- İç harcı olarak da kıymalı dışında peunirli ve ıspanaklı tercih edebilirsiniz...
Afiyet Olsun!!!!
Akşam akşam canımı istettiniz.. muhteşem görünüyor... :)
YanıtlaSilGerçekten bakınca canı istiyor insanın....
SilEllerine sağlık canım makarna ailesinin her ferdini çok sevsem de bir süre uzak duracağım. ama misafirli bir sofram olursa denerim ucundan tadına bakarım:))))
YanıtlaSilBu arada mercimek krebini yaptım eşim de ben de çok sevdik ben mikser sonrası mercimeği süzdüm öyle yaptım,teşekkürler sevgiler canım.
Bu arada kızınla da Allah kavuştursun rab bim çabalarını başarılarla sonuçlandırsın.
Kurtlar Vadisi Pusu
YanıtlaSilÇok seviyorum çok da güzel anlatmışsınız ama o kadar kalorili bir yemek ki hep yapmaya niyetlenip sonra vazgeçiyorum sanki hep dşük kalorili şeyler yiyormuşum gibi.:)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil