Ağustos ayı tam sebze kurutmak için uygun bir ay...Bende boş durmadım ufak tefek kurutmalar yaptım...Kışın hormonlu sebzelere inat gönül ferahlığı ile yemek üzere...
Bostan patlıcanlarını tercih ettim çekirdeği az olduğundan tombul olan patlıcanları ince ince doğradım ve 2 gün gibi kısa bir zamanda kurudular...Sonradan haşlayıp,az yağda kavurarak üzerine sarmısaklı yoğurtla servis yapacağım...
Bir adet dikilmiş bez torbam olduğundan diğerleri için hiç kullanılmamış ikeadan aldığım kurulama bezlerini kullandım...
Kurumuş patlıcanları içine koyup kırmızı kurdela ile 3 tarafından bağladım... Belki sizler için de fikir olur...
Kabakları da aynı şekilde ince halkalar şeklinde doğrayıp kuruttum...Kabaklar Tuğçenin bahçesinden...Bu yaz oda kabak kraliçesi seçildi aramızda...
Sarma kabak için şeritler halinde uzun uzun kestiğim kabakları kuruttum...Sarma kabak dolması için kışın haşlayıp, kıymalı dolma içi ile sarıp pişireceğim...Halka kabaklarıda haşlayıp,kızartacağım...
Yeşil fasulyeleri civil kesip boyuna çırtarak kuruttum...Sağolsun fasulyeleri dünürüm gönderdi Gümüşhaneden...Minik Domatesler Tuğçenin bahçesinden...Dörde bölüp kuruttum...Bulgur pilavı için...
Kışın haşlayıp kavurması çok güzel oluyor...
İlimizde nem olmadığı için sebze kurutmak daha kolay ve saklaması da öyle...Dolma biberlerle normal biberleride ipe dizdim astım daha tam kurumadılar...
Benim kurutmalar bu kadar,sağlıkla huzurla yemek nasip etsin yaradan inşallah...
Şen ve Esen Kalın....
Kurumuş patlıcan ve kabaklar çok güzel fikirmiş :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık hepsi de çok güzel afiyetle huzurla tüketin inşallah
YanıtlaSilben de kuruttum çok zevkli oluyor
sevgiler
ellerıne saglık ablacım allah saglıkla yemesını nasip etsin bizzde yaoıyoruz ve elazıgda ınanılmaz derecede bakonlar camlar sokaklar ağaçlara kadar heryer kurutmalık bıber ve patlıcan resim cekınce yollıyacam
YanıtlaSilOooo kışa sendeyiz desene...
YanıtlaSil