Hayırlı Günler Kıymetli İzleyenlerim!!!
Bloğumu bayağıdır ihmal ettim ama hayat o kadar yoğun ve yorucu geçiyor ki fırsat olmuyor maaalesef...Eskiden çocuklar bir büyüse diye yakınırken şimdilerde aman büyümesinler büyüdükçe sıkıntıları da büyüyor diyorum...Gerçi şükürler olsun tatlı koşuşturmalar bunlar ama yinede anne olmanın verdiği hassasiyet ve duyarlılıkla üzülüyorum işte...Büyük kızımız üniversiteden mezun oldu iş koşturuyor,küçük kızımızı da Ankaraya götürüp bıraktık...Oda üniversiteli oldu...Hazırlık sınavını atlattı çok şükür, 1. sınıftan devam edecek...Yurt işinide hallettik,Gazi Ünv.en yakın kız öğrenci yurduna yerleştirdik..Yurda geçeli 3 gün oldu,daha önce teyzemde kaldı ama Ankaranın su problemi yüzünden 3 gün bağırsak enfeksiyonu dolayısıyla hastanede yattı...Teyzem ve eniştem hastaneye götürdüler kızımı,nasıl ilgilendiler baktılar anlatamam...İçim rahattı emin ellerdeydi ama anne yüreği hassasiyeti vardı...Teyzem anne yarısı,haklarını ödeyemem...Hastaneden çıkıp sınava girdi ,sıkıntılı bir süreçti ama bitti...Amcası ve özellikle yengesinin de hakkını ödeyemeyiz...Sağolsun yengesi hastaneden çıkarıp,sınava götürdü hemde 2 gün...6 saatlik bir sınavdı toplamda...Gezdirdi,ilgilendi ve cumartesi itibariyle yurda teslim etti..Artık hayat ona tek başına yaşamayı öğretecek...Tüm gençlerimize başarılar diliyorum...Kerem de dün okula başladı...Öğretmenini ve arkadaşlarını çok özlemişti,severek gitti...
Bundan sonrası inşallah hepimiz için hayırlı olur...
Gelelim şimdi yemek tarifimize...Bayağıdır arşivimde bekleyen bir tarif...Tepsi veya Sini Kebabı deniliyor...
İş arkadaşımdan öğrenmiştim uzun yıllar önce,aklıma düşünce pişirdim...O zaman rahmetli kayınvalidem de bizdeydi yemişti,şu an aramızda yok ve cumartesi 40 gün oluyor gideli...40 ı için dualar okunacak inşallah...
Hayat böyle birşey işte,bir varmış bir yokmuş.....
Tepsi Kebabı İçin;
Malzemeler:
- 500 gr. dana kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 soğan
- 2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 domates
- 5-6 sivri biber
- karabiber
- pul biber
- tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Kıymayı karıştırma kabına alıp üzerine,soğanı rendeleyin...
- İnce kıyılmış maydonozu , sıvyağ ve tuz,baharatları da ekleyip hepsini karıştırın.
- Borcam tepsinizi yağlayın ve kıymalı harcınızı tepsiye yayın...
- Üzerine yuvarlak dilimlenmiş patatesleri,uzunlamasına kesilmiş yeşil biberleri ve domates dilimlerini dizin ...
- Salça ile suyu karıştırıp yemeğin üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet Olsun!!!
Harika bir yemek ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTülincim büyük kızına iş rastlığı, küçük kızına ve Kerem'e okul hayatında başarılar diliyorum. K.validenin kırkı oldu demek günler nasıl hızlı geçiyor. Allah sizlere sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin canım. Öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilYemek muhteşem görünüyor...Aylin
YanıtlaSilCok severim..baslibasina bir ögün ,Saglikli ,doyurucu.Ellerine saglik.
YanıtlaSilHayat mesgalesi bitmiyor.Gercekten ,stressli,yorucu bir dönemden gecmissiniz.candan akrabalarin olmasi ne güzel.
Cocuklara iyi bir okul dönemi,büyük kizinada boool sans dilerim.Tez zamanda istedigi bir is yeri bulur insaallah.Rahmetlide nur icinde yatsin.Sevgilerle
şahane olmuş elinize sağlık :)
YanıtlaSilumarım herşey gönlünüzce olur
Rabbim zihin açıklığı versin başarıları gururlandırsın sizleri inşallah ablacım, Tuğçeciğim de inşallah hayırlı bir iş bulur kendisine.. Rabbim kolaylık versin..
YanıtlaSilÇocuklar büyüdükçe sıkıntıları büyüyor ben şimdiden farkındayım :) tepsi kebabında nefis bende sık sık yapıyorum :))
Birde ablacım babamlar ara sıra erzincana geliyorlar sürekli kurulan bir köy pazarı var mı? muhakkak vardır :) hangi günler acaba ?
Tülin Hanım, Çok yaşayın, yarınki yemeğimi buldum.Güneyliler de salça koymadan yapıyorlar ve "siniye et basma" diyorlar.
YanıtlaSilZaman nasıl geçiyor? Büyük kızınıza bol şans diliyorum. İnşallah huzurla çalışacağı, kendisini sürekli geliştireceği bir işi olur. Aslında şans ayrıca bütün öğrencilerde olsun. Hepsi çok şanslı ve mutlu olsunlar.
Sevgiyle, sağlıkla
Sevil
Sevil Hanım çok teşekkür ederim...
Sil