İyi Akşamlar Kıymetli İzleyenlerim!!!
Eylül ayı kışlık yiyecek hazırlıkları içinde geçti bana göre , tüm hanımlar gibi ...
Kış için hazırladıklarım burada....
Kışın turşusu olmadan olmaz değil mi? Çok severiz ailece...Bu sene annemin yöntemi ile hazırladık turşumuzu...Annemin önderliğinde kurduk...Önce sebzeleri yıkadık ve normal boyutta büyükçe bir kaba doğradık...Üzerine 2 su bardağı su 1/2 su bardağı sirke , 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 7-8 diş sarmısak (bütün olarak) ekleyip karıştırdık..Sonra dayanıklı şeffaf poşetlere bir tabak olacak miktarda koyduk ve ağzını beyaz paket ipi ile bağladık...*Poşet buzdolabı poşeti olmayacak özellikle yazıyorum....
Daha sonra her bir paketi alarak sıkı sıkı büyük turşu kavanozlarına yerleştirdik...
Üzerine tuzlu dökerek kapaklarını sıkıca kapattık...(Tuzumuz yine kaya tuzu)...
Güneş almayacak şekilde muhafaza ederek kaldırdık...
Poşette olmasının avantajı yemek istediğinizde bir poşet çıkarıyorsunuz diğer poşettekiler açılmadığından bozulmuyor...Tüketeceğiniz kadar çıkarıyorsunuz...
Sağlıkla ve huzurla yemek temennisiyle...
kansere davetiye bir yöntem naylonlar içinde kusura bakmayın......seda
YanıtlaSilSedacım ben bu yöntemi ilk defa denedim ama senelerdir annem yapıyor ve bizlerde yiyoruz..Poşette olması gerçekten benide düşündürdü fikrine aynen katılıyorum...ama bilmeden neler yiyoruz neler...Rabbim korur inşallah....
Sildenemek lazım aslında iyi fikir, teşekkürler paylaşımınız için,
YanıtlaSilAyrıca çok güzel görünüyor sebzeler, afiyetle yiyin :)
cok ilginc sasirdim ilginc olan tekrar tuzlu su koyulmasi :) acaba posette olmaz mi sadece ablacim bu harika bulus icin anneciginize sevgilerimi iletin:)
YanıtlaSilBu yöntemi daha önce hiç duymamıştım. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
YanıtlaSiloh afiyetle yemek nasip olsun canım seninde anneciğinin de ellerine sağlık
YanıtlaSilpoşette turşuyu ilk defa gördüm ellerinize sağlık :)
YanıtlaSililk defa duyuyorum böyle bir tarif... paylaşıma teşekkürler.. yeni bir tarif daha öğrenmiş oldum böylece..
YanıtlaSildeğişik bir yöntemmiş ablacım deneyeceğim bunu :)
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Hic tursu kurmayi denemedim,bu oldukca pratik ve gercekten postelerde olmasi cok mantikli.Paylasim icin tesekkurler.Insallah cesaret edip denerim :)
YanıtlaSilSevgilerimle.
Çok farklı ilk defa görüyorum. Elinize sağlık. Afiyetle tüketin..
YanıtlaSilcanım benimm ellerine sağlık.
YanıtlaSilrahmetli kayınvalidem her yıl böyle yapardı görünce aklıma geldi. kullanım açısından çok daha iyi böyle.
seninde anneciğinin de ellerine sağlık sevgiler.
Gerçekten farklı ve güzel bir yöntem yorumlarınız için teşekkür ederim...
YanıtlaSilçok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık, bir şey sormak istiyorum tuz, sirke, su karışımı her poşet için mi yoksa bütün sebzeler için mi acaba, afiyet olsun Elif
YanıtlaSilElifcim karışımı doğradığın sebzelerin üzerine döküp karıştırdıktan sonra poşetlere böl ve karıştırdığın kabın içinde kalan sulu karışımı tüm paketlere eşit şekilde taksim et...Afiyet olsun kolay gelsin...
SilMerhabalar Tülin hanımcım,ellerinize sağlık ALLAH ağız tadıyla sağlıcakla tüketmeyi nasip etsin efendim,bir okadarda ilginç geldi bana bu turşu,hem pratik hem çok güzel olmuş gerçekten,bende bayılırım turşuya geçen yaz bayağı bir hazırlamıştım ama bu yaz tembbelliğim üstümde :)) sevgiler
YanıtlaSilSağlıkla yemek nasip olsun Tülinim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık ama 1 lt lik cam kavonozlara koysak daha sağlıklı olmazmı...
YanıtlaSilKesinlikle çok daha sağlıklıcam her zaman 1 numara....
SilMerhaba, neden ozellikle buzdolabi poseti olmuyor? Bir yerde daha okudum ama nedeni yazmiyor. Buzdolabi posetleri hem soguga dayanikli (derin dondurucuya giriyor) hem de akitmiyor. Eger buzdolabi poseti degilse, hangi tip poset kullaniyorsunuz? Bir de hangi sebzeleri koydunuz?
YanıtlaSiluzdolabı poşetleri ince olduğundan deliniyor akıtıyor o nedenle daha kalın poşetler tercih edilmesi gerekiyor,mesela pirinç bulgur aldığımız naylon poşetler tam ideal...her türlü sebzeyi koyabilirsiniz,salatalık,havuç,yeşil domates,sarmısak,biber,domates gibi
Sil