Ramazan 8. gününe erişti,sıcaklar bayağı zorluyor tabiii,rabbim kolaylıklar versin ki gerçekten veriyor,yoksa dayanmak zor olurdu oruca...8. günün kahramanı dolma biber çanağında kızartma...Annemin ellerine sağlık akşam bize iftara gelirken yapıp getirmiş,çok değişik bir sunum ve lezzet...Özellikle gün masalarında yer alabilecek şık bir sunum...
Önce dolmalık biberler kızartılıp fazla yağı alınıyor...Daha sonra minik doğranmış patatesler ve patlıcanlar kızartılıyor,havlu peçeteye alınarak fazla yağı süzdürülüyor...Üzerine sarmısaklı yoğurtla afiyetle yeniyor...
Sunum şekli size kalmış,arzu ederseniz tabağa önce sarmısaklı yoğurdu dökün ve biber çanaklarını üzerine oturtun veya bu şekilde servis yapın...
Yuvarlak şekilli tava köftelerimizi erişte ile servis yaptım...
Bol teryağlı erişte...
Çorbamız dünden kalan Yoğurtlu Havuç Çorbası idi...
Karpuz-Üzüm
İftariyelikler...
Allahım o nasıl güzel lezzetli bir çanaktır ellerinize sağlık, benim sunumum ikinci seçenek olur , ilk fırsatta yapmalıyım, biber çanağındaki o harika kızartmaları görerek yemeliyim, yoğurtla onları saklamamalıyım :) köfte ve erişte en sevdiğim ikili afiyet şeker olsun
YanıtlaSilbereketli olsun ablacım..
YanıtlaSilanneciğinin ellerine sağlık..,
dolma içinde kızartma nefis olur bence:)
Kızartmanın sunumuna bayıldım, çok hoş olmuş....Ellerine sağlık:))
YanıtlaSilofff ya kızartmaya bayılırım,bi de öyle çanak çanak ama yiyemiyorum malesef.karatay çok kızar:)
YanıtlaSil