Hayırlı Cumalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Vaktiyle bir adama sormuşlar;ne sıklıkla içki içersin ?diye.
Adam "Akşamdannnnnnnn akşamaaaaaaaaa " demiş...
Sonra " Ne sıklıkla Cuma namazına gidersin" diye sorulmuş.
Adam "Cumadan cumaya,cumadan cumaya" diye çok sık kıldığını vurgulamaya çalışmış...
Her akşam içki içtiği halde iki akşam arası sürenin uzun olduğunu, cuma namazını haftada bir kere kıldığı halde sürenin çok kısa olduğunu belirtmiş...
Cuma gününün önemini anlamamız gerekir değil mi?
Cumanın bereketi ile nasiplenmemiz ve dualarımızın kabulü dileğiyle bugün pazı dolmasının tarifini vermek istiyorum...
Pazı ıspanakgiller ailesinden sindirimi kolaylaştıran demir yönünden zengin bir bitkidir...Sap kısımları ayrıca doğranarak pirinçli farklı bir yemeği yapılabilir veya turşularda kullanılabilir ki ben çok severim...
Evde en çok sevilen şekli kıymalı sarmasıdır...
Pazı Sarmasının tarifi şöyle;
Malzemeler:
- 1-2 bağ pazı
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 baş kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,pul biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2-3 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Tuz atılmış kaynayan suda pazıları 1 dakika haşlayın.
- Fazla haşlanırsa erir ve sarılmaz,dikkat edin...
- Kıymayı karıştırma kabına alarak bir baş soğanı rendelemeden elinizde minik minik doğrayın...
- Sarmısakları ve maydanozlarıda doğrayarak ekleyin...
- Bulgur ve pirinci bir miktar sıcak su ekleyerek hafif kabartın...
- Sonra karışıma dahil edin...
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ,1 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,karabiber ve pul biberi de ekleyerek iyice yoğurun...
- Tencerenin dibine tereyağı ve sıvı yağı koyup kalan 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını bu yağda hafif kavurun...
- Pazıların sap kısımlarını bıçakla çıkarın ve yaprak kısımlarını parçalara ayırarak yaprak sarması gibi sarın ve tencereye dizin...Arzu ederseniz ayırdığınız sap kısımlarını dolmayı dizmeden tencerenin dibine yerleştirebilirsiniz...
- Dolmaları sarma işlemi bittikten sonra üzerine 1 çay kaşığı toz şekeri serpin,bir miktarda tuz ekleyerek üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte pişirin....
- Servis yaparken sarmısaklı yoğurt dökmeyi ihmal etmeyin...
aFİYET oLSUN!!!!
Canım arkadaşım sanada hayırlı cumalar. Bayılırım pazı sarmasına ellerine sağlık
YanıtlaSilHayırlı cumalar. Pazı dolmasını ne kadar çok severim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çokda leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Bizim evde de sıkça tüketilir dolması.Saplarının turşusu,kavurması da nasıl güzel olur değil mi?Ellerine sağlık,afiyet olsun:)
YanıtlaSilTam da karnım zil çalarken gözüm gönlüm açıldı :) ellerine sağlık , hayırlı cumalar
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık. bayram mesajın için çok sağol ben 1-2 tam gün çalıştığım için dönüş yapmayı unuttum beni affet sevgiler.
YanıtlaSilCanım karalahana ve pazı sarması fa
YanıtlaSilvorimdir ellerine sağlık öpüyorum...
bayılırım pazıya:)ellerine sağlık canım arkadaşım...
YanıtlaSilRabbim, bazı gün ve geceleri öyle mübarek kılmış ki, farkında bile değiliz... halbuki ganimet bilmemiz gerekir...
YanıtlaSilRabbim uyandırsın bizleri...
Amin...
eline sağlık canım bu akşam bizim evinde menüsünde vardı... :D
ELLERİNE SAĞLIK,ÇOK SEVERİM:))
YanıtlaSilellerine sağlık bizde tüketilmiyor ben de yıllar yıllar önce yemiştim. hepimiz asma yaprağını tercih ediyoruz.
YanıtlaSilsalatası da yapılıyormu acaba? sağlık için getirisi tartışılmaz çünkü.
canım kocaman öpüyorum sevgiler
Mevsimi mi şu anda bilmiyorum bulabilirmiyim onuda bilmiyorum ama çok merak ettiğim ve resimlerde gördüğümde ağzımın sularının aktığı bir yemek sizinde ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSil¸.•°✿⊱╮
YanıtlaSil°✿ Olá, amiga!
Receita deliciosa!
Bom fim de semana!
Beijinhos do Brasil.°✿
♫•*¨*•.¸¸✿✿¸¸.•*¨*•♫
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEllerine saglik,nefis görünüyor!:)
YanıtlaSilBazı dolmasını cok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilhmmmm miammm miammmm bende
YanıtlaSildenicem bunu
bisous bisous
bende seni beklerim ^^
www.fraise-framboise.blogspot.com
çok lezzzetli görünüyor ellerinize sağlık yiyenlerede afiyet olsun...
YanıtlaSil