5 Kasım 2012 Pazartesi

KADAYIFTAN BÜLBÜL YUVASI

Merhabalar Sevgili İzleyenlerim,Değerli Blog Dostlarım!!!
Yoğun geçen bir hafta sonundan sonra malum Pazartesinden sevgiler saygılar hepinize...
Ne zamandır denemek istediğim bülbül yuvasını annemin gün arkadaşları için hazırladım götürdüm,bayağı beğeni toplamış buna da sevindim.... 
Kadayıfın her çeşidini severek tüketiyoruz ancak şerbetin kıvamı ve miktarı çok önemli bu tatlıda...gerçi tüm şerbetli tatlılar için bu değişmez...
Biraz oyalayıcı olsada görüntü ve lezzet güzel olunca emeğinize değiyor...
Tarifimiz şöyle;
    Malzemeler:
  • 1/2 kğ kadayıf
  • 1 adet margarin veya tereyağı
  • 1 kase 4 e bölünmüş ceviz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
   Şerbet İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
  Yapılışı:
  • Kadayıfı sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve yumuşaması için bir poşete koyup ağzını sıkıca bağlayınız...1-2 saat beklesin...
  • Sonra kadayıftan uzun parçalar alarak iki parmağınıza dolayın ve iyice sararak yuvarlayın ortasına ceviz koyup tepsiye dizin...Sıkı sarmalısınız ki açılmasın...
  • Kadayıfın tümü bittikten ve tepsi dolduktan sonra erittiğiniz  yağı kaşık yardımıyla minik yuvaların üzerine serpiştirin ve 180 drc.fırında kızartın...
  • Kaynatılıp soğumuş olan şerbeti,fırından çıkarıp da ılınmış haldeki kadayıfın üzerine dökün....
  • 1-2 saat sonra bülbül yuvalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz....
                                   Şen ve Esen Kalın!!!

10 yorum:

  1. Kadayıfı hiç beceremiyorum. Yapabilenlere de çok özeniyorum :)) Ya hamur oluyor ya da çıtır çıtır şerbeti çekmemiş.. Bunun bir püf noktası var mı?

    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım benim nefis görünüyor :) ben uzun bir süre tariflere sadece ellerinize sağlık diyeceğim :))
    Nihayet ciddi anlamda diyete başladım:))

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Görseli muhteşem,tadının da öyle olduğuna hiç şüphem yok.Annen şanslı senin gibi hamarat bir kızı olduğu için.Kadayıf diğer tatlılara göre daha şerbeti fazla çeken bir tatlı.Söylediğin gibi kıvamı ve miktarı çok önemli.Ben kadayıfa şerbeti dökünce üstüne tepsi kapatıyorum:)Selam ve sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Hülyacım; Kadayıfın püf noktasını sormuşsun şöyle izah edeyim; önce üzerine sıvı yağ gezdirerek didikleyeceksin bu normal tepside yapılan dilimlenen kadayıf için ...sonra çok sıskı bir şekilde tepsiye bastıracaksın...hatta maden suyu şişesi ile üzerine bastırabilirsin...araya cevizli içini koyup diğer katı da aynı şekilde bastırıp incelene kadar bastıracaksın...sonra iyice kızarması gerekir...şerbeti önceden kaynatıp soğutacaksın...kadayıf kızardıktan sonra fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekleyeceksin,sonra şerbetini bol dökeceksin...özelliği püf nokları bunlar canım,kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  6. Birincisin çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için...bilmukabele...

    YanıtlaSil
  7. nevban teşekkürler...

    örgüçantamdan seni destekliyorum umarım kilo verirsin birde ben başlayabilsem?....:D

    YanıtlaSil
  8. görüntü gerçekten harika tabi tadıda öyledir ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Çok çok teşekkür ederim. Anlattığınız şekilde deneyeceğim, çok seviyorum kadayıfı.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Bulbul yuvasina hayir diyemem arkadasim cok guzel gorunuyor,,ellerine saglik sizlere afiyet olsun sevgiyle kalin:)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!