Merhabalar....
İşlerin en yoğun olduğu ay eylül-ekim aylarıdır bence...Çünkü kışa hazırlıklar şiddetle devam eder...Okulların açılması ile birlikte evlerde daha düzenli bir hayat başlar...Kış için yiyecek hazırlıkları 1 haftadır benim mutfağımda da mevcut...Patlıcan ve kırmızı biberler közlendi,soyulup ,poşetlenerek dipfirize kaldırıldı...Fasulyeler ayıklandı bir kısmı domates rendesinde ocakta hafif haşlanarak ,poşetlenip kaldırıldı,bir kısmı da uzun uzun kesilerek bizdeki adı ile civillenerek kurutulmak üzere tepsilere yayıldı...Domatesler rondodan geçirilerek sos olarak pişirildi...Tabii bunu hazırlamak bir akşamıma mal oldu,hazırlamasından hariç 2 saat pişme süresi oldu...Domates sosları da cam kavanozlara sıcak sıcak doldurulup,kapakları sıkıca kapatılarak ters çevrildi...Sabah tüm kapaların tuttuğu görülünce sevinçle kilere kaldırıldı...Sıra geldi turşuya ,haydi hayırlısı...Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...
Tülinciğim güle güle sağlıkla yemek nasip olsun sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım, Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Sevgiler
YanıtlaSilafiyet olsun..herkeste aynı telaş:)
YanıtlaSilafiyetle tüketin Tülin:)))
YanıtlaSilellerinize sağlık tülin hanım ALLAH ağız tadıyla yemeyi nasip etsin banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilağız tadıyla yiyin inşallah
YanıtlaSilallah yedirmeyi nasip etsin inşallah ellerine sağlık ablacım sevgiler.
YanıtlaSilCanım güzel güzel afiletlerde iyi günlerde yiyin inşallah.
YanıtlaSilCanım güzel yorumun güzel sözün için çok teşekkür ederim. Herşey gönlünce olsun.
YanıtlaSilKucak dolusu sevgiler gönderiyorum canım benim.
ellerinize sağlık mutlu günlerde yemeyi nasip etsin Rabbim ...
YanıtlaSilbende bitirdim birtek biber közlemesi kaldı
hayırlısıyla sağlıkla yemek nasip olsun Tülinim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAfiyetle yemek nasip olsun, biz bu kış için hazırlık yapamadık hiç babamın hastalığı girince araya.
YanıtlaSil