Çocukken de çok severdim...
O nedenle hafif olmasına özen gösteririm....Patlıcanların kabuklarını alacalı soyduktan sonra bir tarafından keserek,yağlayıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim ve kızarttım... Çıkardıktan sonra çizik attığım yerden çatalla biraz ezdim ve sonra hazırladığım içten doldurdum...Salçalı su yaparak üzerine döktüm ve tepsinin üzerini folyo ile kaplayarak tekrar fırına sürdüm...Harika olmuştu,hepimiz çok beğendik...
Karnıyarık iç malzemesi;kuru soğan,yeşil biber,kıyma,domates,maydanoz,salça,sarmısak,tuz,karabiber,pul biber ve salça....
YAPILIŞI
Önce sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz sonra doğranmış biberleri ekliyoruz ve kıymayıda ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz...Salçayıda kavurup, doğranmış domatesleri ekliyoruz,tuz ,biberleri ve maydanozuda serpip pişiriyoruz...Sarmısak arzuya göre tercih edilebilir... Burası balkonumuzdan bir görüntü,gece olduğu için foto pek net değil...
Fazla oturamadık havalar malum...
Esen kalın efendim....
Karnıyarık deyince akan sular durur ben genelde yemek ayırt etmem zaten ama karnıyarığı öle öle yerim :) harika yapmışsın yine her zaman ki gibi ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu arada oranın balkon olduğuna eminmisin ne kadar büyük çok güzel :)))
oooo nefis görünüyo elinize sağlık bizdemi gelsek acaba yemeğe :)
YanıtlaSilAAH KİM SEVMEZ BU YEMEĞİ:)) BALKON AMAN ALLAHIM SALON MU DESEM OTURMA ODASI MI,HUZURUNUZ SAĞLIĞINIZ BOL OLSUN:)))
YanıtlaSilSEVGİLER
karnıyarık - pilav - cacık = muhteşem üçlü
YanıtlaSilbalkon da tam sefa sürülecek yermiş.
Kankim karnıyarığı ben de çok severim.Ve az yağlı olmasına dikkat ederim.Patlıcanları kızartmadan yapılan yöntem tam bana göre.Not edicem bunu.O balkon da ne çaylar içilir ne muhabbetler edilir :)Sağlıkla ve afiyetle inş. Sevgiler canımcım :)
YanıtlaSilçokda severim iyimi :)tülincim o nasıl bir balkon öyle? ne kadar da hoş ve büyük.Oda gibi valla :)
YanıtlaSilSağolun arkadaşlar,karnıyarık herkesin tercihi demekki sevmeyen yok....
YanıtlaSilBalkonum çok büyük gerçekten,masanın arka tarafından çektim fotoyu ve benim durduğum taraf da aynen o kadar büyük...yıka yıka bıktım ve en sonunda cam balkon yaptım...şimdi oda gibi oldu silip süpürüyorum sadece....
Ellerine sağlık. Ben de bayılırım karnıyarığa. Hafif olsun diye de sadece bir kaşık kadar yağla teflon tavada kısık ateşte pişiririm. Öyle de çok hafif oluyor.
YanıtlaSilBalkon gerçekten de çok büyükmüş. Biz de kapattık ama küçük geliyor şimdi. EN çok orada oturuyoruz çünkü
hmmm bende cok severim karniyarigi,imami bayilttim bende bugün:)ellerine saglik canim,balkonun ne'de güzelmis bildigimiz oturma odasi canim!!:)
YanıtlaSilohh yanında da pilav ayran nefis:)
YanıtlaSilbu arada balkonada bayıldım hayatım oda gibi hem büyük hem çok güzel döşemişsin canım sevgiler
ablacım ellerine sağlı karnıyarığı çok severim. balkonunada bayıldım. benim balkonum yok
YanıtlaSilOYY GÖRÜNCE NASIL CANIM CEKTİ NE ZAMANDIR YAPMIYORUM GÖZÜMÜ ALMADIM RESİMLERDEN BU ARADA BALKONUNUZ COK GÜZEL BALKON DEMEYE BİN ŞAHİT :)))BENİM OTURMA ODASI KADAR MASALLAH:)))ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
bu yemeği sevmeyen varmıdır acaba bende merak ettim şimdi.Karnıyarık patlıcan yemeklerinin en güzeli, en lezzetlisi bence..ellerine sağlık hepinize afiyetler olsun canım..
YanıtlaSilcanım sen ne güzel kalplisin
YanıtlaSilharika ve beni utandıran torumuna çok teşekkür ediyorum
bu ne güzel balkon bu byle süperrrrrr
hele de karnıyarık mükemmel görünüyor
sevgiler öpücükler
teşekkürler tekrar