Vişne reçeliyle başlayalım bugün güne...Günümüz tatlı geçsin mis gibi inşallah!!!
Vişne reçelini kolayından yaptım uğraşmadım çekirdeklerini çıkarmak için...Ben zahmete girene kadar yiyenler gisinler ne yapayım...Yerken çıkarsınlar artık...Gelelim tarife;
MALZEMELER:
-----------------
1 kğ vişne
1,5 kğ toz şeker
2-3 parça limon tuzu
YAPILIŞI:
----------
Vişneler ayıklanıp yıkanır...Daha sonra tencereye bir sıra vişne üzerine toz şeker olacak şekilde hepsi tamamlanır.Bir gece bekletilir...Çekirdeklerini çıkarmadığınız için fazla sulanmayacaktır...Kaynatmaya başlamadan önce 1 çay bardağı su ilave ederseniz daha iyi olur...Bir süre kaynadıktan sonra delikli kevgir ile vişneler ayrı bir tabağa alınır ve şerbeti kıvam aldıktan sonra 2-3 parça limon tuzu ile kestirilir...Bir müddet sonra vişnelerde ilave edilir ,kaynatılır...Sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır....AFİYET OLSUN!!!
Canım en sevdiğim reçel oluyor kendileri:)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Günaydın canım.en sevdiğim reçeldir vişne,nefis görünüyor,rengi harika.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilSelamlar.Sitenizi nette dolaşırken gördüm.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok sevdiğim reçellerden bir tanesidir vişne.
Hayırlı günler dilerim.
http://kalpaynası.blogspot.com
TÜLİNCİM TATLIM
YanıtlaSilELLERİNE SAGLIK AY BENDE COK SEVERİM NEFİS OLMUŞ
Elelrine sağlık canım,
YanıtlaSilPişerkenki mis gibi kokusu geldi buralara kadar
Sevgiler
cok severım , ellerıne saglık.
YanıtlaSileline sağlık bu kase benim dimi:)sevgiler....
YanıtlaSilne güzel olmuştur mayhoş mayhoş
YanıtlaSilsabah tereyağ vişne reçeli ve kaymaklı kahvaltı ne güzel olur
Ellerine sağlık nefis görünüyor,afiyetle ye İnşallah.sevgiler
YanıtlaSilKızarmış ekmek ve vişneli reçeli ay en sevdiğim şey:)ellerine sağlık şekerim.
YanıtlaSilvişne reçelsiz kahvaltı olmazz en sevdigim reçeldir yaz kışş seyidoglu reçelri hiç yapmışlıgım olmasada:))sevgilerrr
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilAfiyet olsun..
oh nefis görünüyor. Ellerine sağlık Bende tatilde Kendi ellerimle topladım biraz Ramazan ayı yaklaşıyor malüm komposto yarım diye attım dolaba
YanıtlaSilhep tatlı konuşun tatlı yiyerekten tek tek basaraktan :))
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun :)
pazarda kasa kasa vişneleri görüp hevesleniyorum yapmak için sonra kayınvalidemin mutlaka yapacağını bildiğim için yan çiziyorum.
YanıtlaSilkayınvalidem bekletmiyor direkt şekerle vişneyi tencereye döşeyip pişiriyor gayet güzel oluyor
elinize sağlık
hülya
kışa hazırlıklar başlanmış.oh oh.bende bayılırım vişnenin her haline.buzluğumda olmazsa olmazım.
YanıtlaSilTam da vişne zamanı. İyi oldu bu tarif. Teşekkürler arkadaşım.
YanıtlaSilEv reçeline bayılırım hazır reçeller jöle gibi oluyor sevmiyorum. Ama ev reçeli başka missss gibi kokuyo. Ama ikram ederken çekirdekli olduğunu söyleyin de bari dişi kırılmasın kimsenin :)
YanıtlaSildolmalar feda olsun benim tülim e,kocaman sevgiler...
YanıtlaSilayyy bu vişne reçeli nefis görünüyor.Eminim enfes olmuştur.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor. afiyetle mutlu kahvaltılarınız olsun.
YanıtlaSilBizim evde hemen bitirilir.
YanıtlaSilVişne reçeline bayılırım,kıvamı çok güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilcanım reçel tarifinden önce yazdıklarına katılıyorum ve vişne reçeline bayılıyorum ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSil