23 Temmuz 2009 Perşembe

VİŞNE REÇELİ


GÜNAYDINNNNNN!!!!!!!!!
Vişne reçeliyle başlayalım bugün güne...Günümüz tatlı geçsin mis gibi inşallah!!!
Vişne reçelini kolayından yaptım uğraşmadım çekirdeklerini çıkarmak için...Ben zahmete girene kadar yiyenler gisinler ne yapayım...Yerken çıkarsınlar artık...Gelelim tarife;
MALZEMELER:
-----------------
1 kğ vişne
1,5 kğ toz şeker
2-3 parça limon tuzu
YAPILIŞI:
----------
Vişneler ayıklanıp yıkanır...Daha sonra tencereye bir sıra vişne üzerine toz şeker olacak şekilde hepsi tamamlanır.Bir gece bekletilir...Çekirdeklerini çıkarmadığınız için fazla sulanmayacaktır...Kaynatmaya başlamadan önce 1 çay bardağı su ilave ederseniz daha iyi olur...Bir süre kaynadıktan sonra delikli kevgir ile vişneler ayrı bir tabağa alınır ve şerbeti kıvam aldıktan sonra 2-3 parça limon tuzu ile kestirilir...Bir müddet sonra vişnelerde ilave edilir ,kaynatılır...Sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır....AFİYET OLSUN!!!

24 yorum:

  1. Canım en sevdiğim reçel oluyor kendileri:)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Günaydın canım.en sevdiğim reçeldir vişne,nefis görünüyor,rengi harika.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Selamlar.Sitenizi nette dolaşırken gördüm.
    Ellerinize sağlık,çok sevdiğim reçellerden bir tanesidir vişne.
    Hayırlı günler dilerim.
    http://kalpaynası.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. TÜLİNCİM TATLIM
    ELLERİNE SAGLIK AY BENDE COK SEVERİM NEFİS OLMUŞ

    YanıtlaSil
  5. Elelrine sağlık canım,
    Pişerkenki mis gibi kokusu geldi buralara kadar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. cok severım , ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık bu kase benim dimi:)sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. ne güzel olmuştur mayhoş mayhoş
    sabah tereyağ vişne reçeli ve kaymaklı kahvaltı ne güzel olur

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık nefis görünüyor,afiyetle ye İnşallah.sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Kızarmış ekmek ve vişneli reçeli ay en sevdiğim şey:)ellerine sağlık şekerim.

    YanıtlaSil
  11. vişne reçelsiz kahvaltı olmazz en sevdigim reçeldir yaz kışş seyidoglu reçelri hiç yapmışlıgım olmasada:))sevgilerrr

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  13. oh nefis görünüyor. Ellerine sağlık Bende tatilde Kendi ellerimle topladım biraz Ramazan ayı yaklaşıyor malüm komposto yarım diye attım dolaba

    YanıtlaSil
  14. hep tatlı konuşun tatlı yiyerekten tek tek basaraktan :))
    afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  15. pazarda kasa kasa vişneleri görüp hevesleniyorum yapmak için sonra kayınvalidemin mutlaka yapacağını bildiğim için yan çiziyorum.
    kayınvalidem bekletmiyor direkt şekerle vişneyi tencereye döşeyip pişiriyor gayet güzel oluyor
    elinize sağlık
    hülya

    YanıtlaSil
  16. kışa hazırlıklar başlanmış.oh oh.bende bayılırım vişnenin her haline.buzluğumda olmazsa olmazım.

    YanıtlaSil
  17. Tam da vişne zamanı. İyi oldu bu tarif. Teşekkürler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  18. Ev reçeline bayılırım hazır reçeller jöle gibi oluyor sevmiyorum. Ama ev reçeli başka missss gibi kokuyo. Ama ikram ederken çekirdekli olduğunu söyleyin de bari dişi kırılmasın kimsenin :)

    YanıtlaSil
  19. dolmalar feda olsun benim tülim e,kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. ayyy bu vişne reçeli nefis görünüyor.Eminim enfes olmuştur.

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık nefis görünüyor. afiyetle mutlu kahvaltılarınız olsun.

    YanıtlaSil
  22. Bizim evde hemen bitirilir.

    YanıtlaSil
  23. Vişne reçeline bayılırım,kıvamı çok güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. canım reçel tarifinden önce yazdıklarına katılıyorum ve vişne reçeline bayılıyorum ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!