GÜNAYDIN SEVGİLİ İZLEYENLERİM,GÜNAYDIN BLOG DÜNYASI!!!
Günlerdir yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız ve destek olduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ederim....İyi dilek ve dualarınızla inşallah herşey daha iyi olacak....
Bugün sizlere çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir omlet tarifi vereceğim....Özellikle çalışan hanımlar için acil durumlarda kurtarıcı olabilir....Dünkü yazımda "tembel avrat "reyonundan bahsetmiştim....Bir markette bulunan bu reyonda kabaklar oyulmuş,biberlerin içi temizlenmiş,maydanozlar,sarmısaklar ayıklanmış olarak satılıyormuş...Ama biz alışkın olmadığımız için ve illede yorulmadan rahat edemeyeceğimiz için herşeyi kendimiz yapıyoruz...hatta börek de açıyoruz,baklava da...."Çocukda yaparım kariyerde" misali....Aman kimselerden geri kalmayalım...
Evettt şimdi gelelim Kabaklı omlete....Kabakları oyup dolma yaptıktan sonra içlerinide atmayıp omlet yaptım...Kabakları oyulmuş şekilde "tembel hatun" reyonundan alsaydım içleri olmayacaktı ve ziyan olacaktı değil mi?Neyse lafı fazla uzatmayayım ve tarife geçeyim;
MALZEMELER:
----------------
-6 Adet oyulmuş kabak içi veya 2 adet rendelenmiş kabak
-3 yumurta
-2 yemek kaşığı beyaz peynir
-1 su bardağından biraz eksik un
-1 çay kaşığı karbonat
-Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI:
----------
Kabak içleri rondodan geçirilir....karıştırma kabına alınır...İçine diğer malzemeler de konularak karıştırılır...Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ konur ve karışım tavaya yayılır...Bir yüzü kızarınca tavanın kapağıyla diğer yüzü çevrilir ve kızartılır....Arzuya göre karışıma dere otu ve maydanozda ilave edilebilir...Afiyet Olsun!!!
gerçekten pratik bir tarif.Denemeli en kısa zamanda.
YanıtlaSilHayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Canım benim harika bir fikir kabağa
YanıtlaSilbayılırım:))Çok öpüyorum.
Tülin abla ellerine sağlık bende dolma yapmıştım içinide buzdolabına koydum mücver yaparım diye ama senin tarifi deniyicem bu sefer çok güzel
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bu dev bir kabak mücveri olmuş:)))
YanıtlaSilyalnız süper fikir kaşık kaşık uğraşmaktan bir kerede böylesi daha iyi tuttum ben bunu:))çok sevdiğim bir lezzet akşama yapayım benimkiler bayılır buna.
süpersin süper canım benim. öpüyorum
eline sağlık tülinim sen yaparsında güzel olmaz bir dilim isterim ama :) çokk öptüm...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık ben kabak dolması yapınca içlerini hic atmam akıtmalı börek yapardım ama az önce oğluma yaptım dondurucudan cıkarıp kabak içlerini harika oldu benimkiler bayıldı sağol güzel bir tarif daha öğrettin bana
YanıtlaSilha söylemeyi unuttum ben birazda dereotu koydum ben kabağa dere otunu çok yakıştırıyorum dene
YanıtlaSilcanım ablacım işte bizler böyleyiz anam babam usülü "becerikli hatun" ryonundan kendimiz seçeriz sebzemizi yıkarız soyarız içini temizleriz:))
YanıtlaSilmis gibi pişiririz mis gibi yeriz:))
tülincim enfes olmuşçok beğendim ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık tülinim nefisss görünüyor ve çok pratik...
YanıtlaSilevet size katılıyorum.çalıştığım markette bazı müşteriler herşeyin hazırına kaçıyorlar.omlet bir harika ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba ;çok hoş olmuş,ellerine sağlık...Tembel avrat reyonuda süper,daha önce görmüştüm, paylaşım için teşekkürlerrrr..Sevgilerrrr....
YanıtlaSilçok güzel düşünmüşsün.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbende yaparım ayrıca içine birazda süt katarım ozaman daha hafif oluyor.iyi günler
YanıtlaSil