31 Temmuz 2009 Cuma

TEK YUFKAYLA BORCAM KAPAĞINDA BÖREK VE KAYISI TABAĞI


HAYIRLI CUMALAR!!!
Artık kayısı zamanı geldi....Kayısılar dökülüyor,kurutuluyor ve bol bol yeniyor....Faydaları saymakla bitmez herkes biliyor....Gelelim tek yufkayla böreğe...Acil plan uygulanacağı zaman eldeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bir lezzet....Ben borcam tencerelerin kapaklarını çok kullanırım.Bu seferde minik bir tepsi olarak düşündüm ve böreğimi pişirdim...
MALZEMELER:
-----------------
1 adet yufka
1 adet yumurta,
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
peynir ve maydanozlu harç
YAPILIŞI:
----------
Yufka serilir verilen malzemelerle oluşturulan harçtan sürülür ikiye katlanarak,peynirli iç konur ve tepsinin ortasından başlayarak bükülerek sarılır.Üzerine artan harç dökülür ve kızartılır...Mis gibi böreğiniz hazırdır,afiyet olsun....

15 yorum:

  1. Börek nefis görünüyor benim hiç aklıma gelmemişti borcam kapağında börek yapmak ilahi Tatesal çok beceriklisin :)

    YanıtlaSil
  2. offf offf süper görünüyor bizde kayısı seven bir aile olarak bol bol kayısı reçeli yaptık:) ablacığım ellerine sağlık hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım ne kadar pratik olmuş kayısılar da harika iyi hafta sonları....

    YanıtlaSil
  4. Börek ne kadar lezzetli görünüyor ama o muhteşem kayısı tabağını alıp kaçıyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canım harıka görünüyor ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. kayısından bi tane tadayım bari dicektim ama TAZE NANE arkadaşımız almış tabağı onamı gitsem ne:))çok güzel görüntüler canım ellerine sağlık börekde çıtır çıtır :)hayırlı cumalar iyi hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  7. Canım böreğin herçeşidini çok severek yerim elleine sağlık gerçekten çok pratik...
    Mutlu hafta sonları canım...

    YanıtlaSil
  8. 1,5aydir almanyadayim (tatil) acikcasi sayfana girmeye cekiniyorum, hersey harika gözüküyor, canim cekiyor. Almanyada hersey türkiyedeki gibi taze taze degil. Patlicanlar bile tek tek ambalajlanmis. Özledim Istanbulu :-(

    YanıtlaSil
  9. bende bloguna gelmişken börekten 1dilim alıcam, o kadar güzel görünüyor, iyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  10. CANIM HEM KOLAY HEMDE ÇOK NEFİS GÖRÜNÜMLÜ BİR BÖREK ELLERİNE SAĞLIK,KAYISILARINI ALDIM REÇEL YAPICAM :)ÖPÜYORUM....

    YanıtlaSil
  11. Gayet pretik bir börek. Evde kalan yufkalarda bu şekilde değerlenebilir. Kayısılar harika görünüyor bu arada.

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyo ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ohhh börege bakınız maşallah hep pratik hem guzel görunuyor yapalım en acilinden ama ortasından başlayıp sarma işini anlamadım ben :(

    YanıtlaSil
  14. kapak fikri değişik...cam tepsisi olmayanlar için birebir hatta..
    ama kayısılara bayıldım....
    afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!