Artık kayısı zamanı geldi....Kayısılar dökülüyor,kurutuluyor ve bol bol yeniyor....Faydaları saymakla bitmez herkes biliyor....Gelelim tek yufkayla böreğe...Acil plan uygulanacağı zaman eldeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bir lezzet....Ben borcam tencerelerin kapaklarını çok kullanırım.Bu seferde minik bir tepsi olarak düşündüm ve böreğimi pişirdim...
MALZEMELER:
-----------------
1 adet yufka
1 adet yumurta,
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
peynir ve maydanozlu harç
YAPILIŞI:
----------
Yufka serilir verilen malzemelerle oluşturulan harçtan sürülür ikiye katlanarak,peynirli iç konur ve tepsinin ortasından başlayarak bükülerek sarılır.Üzerine artan harç dökülür ve kızartılır...Mis gibi böreğiniz hazırdır,afiyet olsun....
Börek nefis görünüyor benim hiç aklıma gelmemişti borcam kapağında börek yapmak ilahi Tatesal çok beceriklisin :)
YanıtlaSilofff offf süper görünüyor bizde kayısı seven bir aile olarak bol bol kayısı reçeli yaptık:) ablacığım ellerine sağlık hayırlı cumalar
YanıtlaSilellerine sağlık canım ne kadar pratik olmuş kayısılar da harika iyi hafta sonları....
YanıtlaSilBörek ne kadar lezzetli görünüyor ama o muhteşem kayısı tabağını alıp kaçıyorum.
YanıtlaSilSevgiler.
canım harıka görünüyor ellerine saglık
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilkayısından bi tane tadayım bari dicektim ama TAZE NANE arkadaşımız almış tabağı onamı gitsem ne:))çok güzel görüntüler canım ellerine sağlık börekde çıtır çıtır :)hayırlı cumalar iyi hafta sonları:)
YanıtlaSilCanım böreğin herçeşidini çok severek yerim elleine sağlık gerçekten çok pratik...
YanıtlaSilMutlu hafta sonları canım...
1,5aydir almanyadayim (tatil) acikcasi sayfana girmeye cekiniyorum, hersey harika gözüküyor, canim cekiyor. Almanyada hersey türkiyedeki gibi taze taze degil. Patlicanlar bile tek tek ambalajlanmis. Özledim Istanbulu :-(
YanıtlaSilbende bloguna gelmişken börekten 1dilim alıcam, o kadar güzel görünüyor, iyi hafta sonları.
YanıtlaSilCANIM HEM KOLAY HEMDE ÇOK NEFİS GÖRÜNÜMLÜ BİR BÖREK ELLERİNE SAĞLIK,KAYISILARINI ALDIM REÇEL YAPICAM :)ÖPÜYORUM....
YanıtlaSilGayet pretik bir börek. Evde kalan yufkalarda bu şekilde değerlenebilir. Kayısılar harika görünüyor bu arada.
YanıtlaSilnefis görünüyo ellerine sağlık
YanıtlaSilOhhh börege bakınız maşallah hep pratik hem guzel görunuyor yapalım en acilinden ama ortasından başlayıp sarma işini anlamadım ben :(
YanıtlaSilkapak fikri değişik...cam tepsisi olmayanlar için birebir hatta..
YanıtlaSilama kayısılara bayıldım....
afiyetler olsun.