17 Şubat 2009 Salı

PEYNİRLİ KEK

Bu silikon kek kalıpları harika arkadaşlar.Bundan 4-5 ay önce ilk aldığımda çok zor kullandım.
Çünkü eriyip de fırına yapışacak diye korktum.Ama hiç de öyle olmadı.Hem kullanışlı,pratik hem de temizlenmesi çok kolay,leke tutmuyor.Şiddetle tavsiye ederim..Evet şimdi peynirli kekimin yapılışını anlatayım.
MALZEMELER:
-----------------
3 Yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 Pkt.kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
2,5-3 su bardağı un.
YAPILIŞI:
-----------
Yumurta ile sütü karıştırma kabında iyice çırpın.Daha sonra yağ,tuz ,un ve kabartma tozunu da ekleyin.Peynir ve maydanozuda ilave ettikden sonra yağlanmış kek kalıbına dökün.Bu kadar.....
Tabiii fırına sürüp kızartmayı unutmuyoruz.Şaka bir tarafa çok kolay bir tuzlu kek.Kahvaltıda veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz tuzlu altarnatiflerinden biri.Dilerseniz peynir ve maydanoz yerine ayıklanmış zeytin ve dereotu kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN...

14 yorum:

  1. ellerine sağlık. Ama ben peynirli keki pek sevmiyorum. Kalıbın güzel bende almaya cesaret edemedim. Koku yapıyor felan diyorlar. Sen memnunsan markasını verebilirmisin?

    YanıtlaSil
  2. BEN GÖRÜPTE BU SLİKON KAPLARINI HALA CESARET EDİPTE ALAMAYANLARINDANIM AKLIM GİDİYORDU ERİYİP YAPIŞACAK DİYE AMA GÖRÜYORUMKİ KALIBI ÇOK GÜZEL OLMUŞ SUNUMU ŞIK OLMUŞ YANİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  3. "görüntü süper görünüyor cokta güzel kabarmis ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. süper görünüyor,çok severim.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. kek deyince aklımıza şeker gelir nedense.ama eminim peynirde keke yakısmıstır.ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  6. tülincim çayı koy anacım bn çaya geliom patladım zatii evde))dertleşiriz kııss bu blog işide iyi şey haa silikon kaplara gelincebn borcamlardan bile tırsıyorum sadece teflonları kulanıom hala eski kafalıyımmı ne??sewgiler afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. canım kurabiyemin tarifi yayında bakabilirsin. kesinlikle denemeni ve biraz bekletmeni öneririm..

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. çok nefis olmuş canım.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Bende ilk kullandığımda senin gibi düşündüm.
    Bu erirse ben bu fırını nasıl temizlerim diye.
    Ama gerçekten harika kullanımı.
    Peynirli kek de mükemmel yani.
    Keramet kalıpta değil sende.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık...ben de daha kullanmadım...yapışması falan değil de zararlımıdır acaba diye takıntılıyım.gerçi eflona da zararlı diyorlar...amaaan boşverelim harika keklere odaklanalım:))

    YanıtlaSil
  11. deneyeceğim:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. böyle yeni bloglara girdiğimde bakıyorum ki yorumlara aaaa benim de arkideşlerim yazmış :))
    ne mutlu diyorum oh burayı da keşfettim hoşgeldim ben de :)
    bu arada peynirli kek e de bayılırım dereotuyla misss ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Hello, Tulin! Very nice.
    Baci, Miriam

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!