14 Kasım 2017 Salı

KIYMALI GARNİTÜRLÜ BÖREK

Günaydın,Hayırlı Sabahlar Kıymetli Takipçilerim!!!
Daha önce misafirlerime yaptığım  ve çok beğenilen Kıymalı Garnitürlü böreğin tarifini yayınlamak istiyorum bugün...

Malzemeler:
-----------------
  • 6 adet yufka
  • 1 kase sıvı yağ
  • 1 kase su
  • 2 yumurta sarısı


İç malzemesi
-------------
  • 1 kavanoz garnitür
  • 250 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet küçük domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • karabiber,tuz


Yapılışı:
----------

  • İç malzemeyi hazırlamak için önce sıvı yağda bir baş soğanı minik doğrayıp pembeleştiriniz...
  • Daha sonra kıymayı koyup,kavurunuz...
  • Garnitür malzemesini kevgire koyup yıkadıktan sonra süzdürünüz...
  • Süzülen garnitürü,salça ,pul biber ,tuz ve karabiberi de  ilave ederek biraz pişiriniz...
  • En son doğranmış maydanozuda ekleyiniz.
  • 1 kase sıvı yağ ve 1 kase suyu karıştırınız...
  • Yufkayı seriniz ve bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın her tarafına sürerek önce karşılıklı 2 kenarını daha sonra da diğer 2 kenarını ortada birleştiriniz ve 4 parçaya bölünüz....
  • İç malzemesini dörde böldüğünüz parçaların içerisine dağıtarak ister zarf biçiminde isterseniz kıvırarak rulo yapınız....
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek 200 drc. fırında pişiriniz...Ilık olarak serviz yapınız....
İç malzemesi olarak peynir,patates,tavuk ,havuç kullanabilirsiniz...
Böreği akşamdan sarıp bir gece buzdolabında bekletirseniz daha çıtır olduğunu göreceksiniz..
Yapacak olanlara kolay gelsin...

1 yorum:

  1. ben de bu tarz börekleri buzdolabında beklettikten sonra daha çok seviyorum.. ellerinize sağlık.. harika görünüyor.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!